Aktier: Draghi-kommentarer luner lidt i ellers rødt marked

Foto: BRYAN R. SMITH. Arkivfoto. Der er er rødt over stort set hele linjen blandt de danske aktier tirsdag formiddag, hvis man skæver til det ledende C20 Cap-indeks, hvor 15 ud af 20 aktier falder - hvilket giver et samlet minus på 0,6 pct. til 1161,49. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith
Læs mere
Fold sammen

Der er er rødt over stort set hele linjen blandt de danske aktier tirsdag formiddag, hvis man skæver til det ledende C20 Cap-indeks, hvor 15 ud af 20 aktier falder - hvilket giver et samlet minus på 0,6 pct. til 1161,49.

Generelt er aktiviteten uhyre lav, idet handlen er præget af decideret sommerferiestemning, og det er også meget småt med selskabsspecifikke nyheder.

Lidt fokus er der dog til A.P. Møller-Mærsk, der ifølge Berlingske Business har inviteret en stribe banker til at give deres bud på, hvordan en eventuel børsnotering af olieselskabet Maersk Oil kan foregå.

Ifølge avisens oplysninger vil kun to banker - en nordisk og en international - få lov til at føre opgaven til ende.

Mærsks B-aktie handles uændret i 12.890 kr. og er dermed en af de bedst præsterende i C20 Cap-indekset.

Helt i bunden af eliteindekset befinder servicekoncernen ISS sig med et fald på 1,9 pct. til 262,40 kr. uden selskabsspecifikke nyheder som baggrund.

DRAGHI-ORD PÅVIRKER

Med til at påvirke humøret - og faktisk trække lidt mere i positiv retning - har kommentarer fra chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, også været.

Draghi har i en tale påpeget, at inflationen i euroområdet fortsat lader en del tilbage at ønske, selv om økonomien generelt set klarer sig godt. Han pointerede, at transmissionen mellem stigende efterspørgsel og inflation har været langsommere end normalt.

Med hensyn til pengepolitikken sagde han, at ECB skal være forsigtige med justeringer i pengepolitikken, da en væsentlig grad af stimulans til økonomien fortsat er nødvendig.

Det har efterfølgende styrket euro og givet et lille løft til de ellers faldende aktier.

Kommentarerne har blandt andet sendt Jyske Bank op i positivt terræn. Bankaktien stiger efterfølgende med 0,5 pct. til 367,80 kr. uden yderligere nyheder som baggrund.

Generelt er der dog lidt fokus til banksektoren, idet der igen synes at være kommet mere ro på situationen omkring de ellers pressede italienske banker.

I weekenden kom det frem, at den italienske regering har fået godkendt statsstøtte til de to kriseramte banker Banca Popolare di Vicenza og Veneto Banca af EU-Kommissionen. Samtidig skal de sunde dele af bankerne sælges til Intesa Sanpaolo.

»Det er et pænt stort skridt mod at fjerne en usikkerhed, der er i Europa. Vi tror på, at flow kan gå mod Europa, hvor vi også har nogle gode yields (direkte afkast, red.),« siger Lars Skovgaard Andersen, der er senioraktierådgiver hos Danske Bank, til Ritzau Finans.