Aktier: Dow satte igen rekord mens it fortsatte retræte

Mandagens udvikling på det amerikanske aktiemarked fortsatte efter samme mønster som fredag.

Foto: SPENCER PLATT. Det bredere marked målt på S&P 500 gav sig igen, mens Dow Jones trak op i endnu en rekord.
Læs mere
Fold sammen

Mandagens udvikling på det amerikanske aktiemarked fortsatte efter samme mønster som fredag.

Det bredere marked målt på S&P 500 gav sig igen, mens Dow Jones trak op i endnu en rekord, og it-papirerne med Facebook, Googles Alphabet og andre teknologiaktier dykkede.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et fald på knap 0,1 til 2470,30. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede modsat med et plus på knap 0,3 pct. i rekordniveauet 21.891,12, alt imens tabet i Nasdaq accelererede, idet indekset sluttede med et tab på 0,4 pct. i 6348,12.

»Stigningerne er begyndt at flade ud, og investorerne trækker nogle af gevinsterne hjem på de aktier, der har gjort det særdeles godt,« siger handelschef Randy Frederick fra Charles Schwab i Austin, Texas, til Reuters.

Markedet tog til gengæld ikke meget notits af, at præsident Donald Trumps talsmand, Anthony Scaramucci, forlod jobbet som kommunikationsdirektør efter blot godt en uge og dermed bekræftede de kaotiske forhold under den republikanske præsidents seks måneder gamle lederskab.

Dagens makrodata var langt fra entydige. Antallet af igangværende bolighandler steg 1,5 pct. i juni sammenlignet med måneden før efter en større fremgang end ventet, da økonomerne havde estimeret en stigning på 1 pct.

Og indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig med et indeks på 58,9 svagere end ventet i juli, idet økonomerne havde forudset et fald til 60,0 fra 65,7 i juni.

Tirsdag morgen blæser der anderledes positive vinde ind over markederne. De amerikanske futures ligger med stigninger på 0,2-0,4 pct.

4 AF 11 INDEKS UNDGIK KURSFALD

4 af de 11 store S&P-sektorer lukkede i plus med finansaktierne som dagens bedst præsterende efter et plus på 0,6 pct.

Finanspapirerne fik følgeskab af telesektoren og forsyningsselskaberne, der begge lagde omkring 0,4 pct. til segmentværdien.

Ringest gik for råvareselskaberne og it-sektoren, der lukkede med fald på henholdsvis 0,8 pct. og 0,5 pct.

»Markedet er blevet noget slingrende i den sidste uges tid. Porteføljeforvalterne forsøger at hjemtage noget gevinst og leder efter en undskyldning for at gøre det,« siger markedschef Dennis Dick fra Bright Trading i Las Vegas til Reuters.

Blandt enkeltaktierne droppede Tesla 3,5 pct., efter at topchef Elon Musk sent fredag udtalte sig om kommende problemer i produktionen, som han betegnede som "mindst seks måneders produktionshelvede".

Elon Musk annoncerede over en halv million forhåndsreservationer for Model 3, hvilket svarer til et helt års forventet produktion i 2018, og næsten seks gange mere den samlede produktionen i 2016.

Facebook trak 1,9 pct. ned efter en sænket anbefaling fra finanshuset Pivotal, der vurderer, at markedet undervurderer selskabets risici og sænkede til "sælg" fra "hold".

Kommunikationsplatformen Snap faldt 1,0 pct., efter at bindingsperioden for visse investorer udløb oven på børsintroduktionen i marts.

Og Discovery Communications faldt 8,2 pct. i slipstrømmen af oplysninger om, at selskabet vil købe Scripps Networks Interactive for 11,9 mia. dollar.