Aktier: Dow passerer 24.000-mærket på vej mod rekord

Dow Jones-indekset har torsdag igen sat kursen mod rekord. Indekset har for første gang nogensinde passeret 24.000-niveauet efter en stigning på 0,5 pct.

Fremgangen kommer. i forventning om at republikanerne lykkes med at få gennemført en skattereform med tilhørende skattelettelser til erhvervslivet.

- Der er stadig gode tegn på, at republikanerne gør fremskridt, og jeg tror, at markedet er optimistisk omkring, at det vil blive gennemført, siger Brad McMillan, der er investeringsansvarlig i Commonwealth Financial, til Reuters.

Sent torsdag eller fredag ventes Senatet ifølge CNN Money at stemme om sit bud på en skattereform. Repræsentanternes Hus har vedtaget sin version af en skattereform, og når Senatet har vedtaget sit forslag, skal de to kamre enes om et fælles udspil.

Dow Jones-indekset ligger efter fem minutters handel til en stigning på 0,5 pct. til 24.049,08. S&P 500-indekset stiger 0,4 pct. og har ligeledes kurs mod rekord. Desuden retter Nasdaq-indekset sig 0,4 pct. efter et større fald onsdag på 1,3 pct.

Giganterne Amazon, Apple, Facebook og Googles moderselskab Alphabet faldt alle mellem 2 pct. og 4 pct. onsdag, hvilket blev forklaret med gevinsthjemtagning op til månedsafslutningen. Imidlertid er alle fire åbnet i mindre plusser torsdag. Bedst går det Amazon, der ligger 0,9 pct. højere.

I oliesektoren stiger Exxon Mobil med 0,6 pct. Organisation af Olieproducerende Lande, Opec, holder torsdag møde i Wien om en mulig forlængelse af et produktionsloft, som gælder til og med marts. Unavngivne kilder siger til Bloomberg, at der allerede hersker enighed om, at produktionsloftet forlænges til udgangen af 2018. Prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, stiger torsdag 0,7 pct. til 57,71 dollar per tønde.

/ritzau/FINANS