Aktier: Dow Jones snubler i dobbelt rekordforsøg

De amerikanske aktier er startet med røde fortegn i tirsdagens handel, mens investorerne ser frem mod en vigtig tale fra USA's præsident, Donald Trump.

Læs mere
Fold sammen

Dermed ser det heller ikke ud til, at Dow Jones-indekset, der mandag sluttede i rekord for 12. handelsdag på stribe, kan sætte den rekord for rekorder, som indekset ellers ville nå med en stigning tirsdag og den 13. rekord i streg.

Fokus i markedet er - ud over rekordforsøget i Dow Jones-indekset - talen fra præsidenten, der skal sætte ord på en stribe af de lovede tiltag for den amerikanske økonomi i sin første tale for Kongressen.

Reaktionen i markedet inden den tale er afdæmpet, men til den negative side, og S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset falder begge med 0,2 pct. fra start, mens Dow Jones sætter sig 0,1 pct.

Blandt enkeltselskaberne er der tørre kurstæsk til Target, der er den næststørste detailkæde i USA efter Walmart. Selskabet har i sit regnskab for fjerde kvartal skuffet gevaldigt med forventningerne til første kvartal.

Her venter Target en ordinær indtjening per aktie på 0,80-1,00 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News sigter efter 1,33 dollar.

Det kom efter et fjerde kvartal, hvor omsætningen var helt på linje med det ventede, mens indtjeningen per aktie skuffede en smule ved at lande på 1,45 dollar mod ventet 1,51 dollar blandt analytikerne.

Target-aktien straffes med et kursfald på 13,2 pct. til 58,08 dollar i den tidlige handel.

Lidt samme tendens synes at gøre sig gældende for medicinalselskabet Valeant Pharmaceuticals, der falder med 5,3 pct. til 15,83 dollar fra start.

Det sker efter et regnskab for fjerde kvartal, der på bundlinjen faktisk var lidt bedre end ventet, men hvor forventningerne til 2017 tilsyneladende ikke falder i investorernes smag.