Aktier: Dow Jones-rekord i grøn start efter forlænget weekend

Efter en lang weekend i forbindelse med Martin Luther King Day mandag er de tre ledende amerikanske aktieindeks tirsdag åbnet i grønt.

Dow Jones stiger med 0,9 pct. fra start og passerer dermed indeksværdien 26.000 for første gang nogensinde.

Det brede S&P 500 handles 0,6 pct højere, mens Nasdaq-indekset stiger 0,7 pct.

GE er i fokus, efter at det er kommet frem, at selskabet skal polstre sin forsikringsdel med mange milliarder.

GE er efter en gennemgang af sin forsikringsportefølje i GE Capital nået frem til, at reserverne skal polstres yderligere, hvilket udløser en udgift i fjerde kvartal af 2017 på 6,2 mia. dollar efter skat.

Endvidere venter GE Capital at skulle foretage lovmæssige reservationer på omkring 15 mia. dollar over en syvårig periode. De vil komme med 3 mia. dollar i første kvartal 2018 og med 2 mia. dollar årligt fra 2019 til og med 2024.

- De krævede bidrag til de lovmæssige reserver vil blive foretaget af GE Capital, som har tilstrækkelig likviditet til det. Vi har tiltag i gang til at gøre GE Capital mindre og mere fokuseret, mens det samtidig fastholder sine kompetencer til at supportere finansiering af produkter i GE's industriforretning, skriver GE i en meddelelse.

Nyheden giver aktien et lille fald på 0,6 pct. fra start tirsdag.

Fra regnskabsfronten har der været nyt fra storbanken Citigroup, der renset for en gigantisk nedskrivning på et skatteaktiv leverede stort set som ventet i fjerde kvartal.

Den private sygekasse Unitedhealth leverede desuden en bedre end ventet omsætning i sit regnskab for fjerde kvartal.

De to aktier stiger med henholdsvis 1,8 pct. og 1,4 pct. i den tidlige handel.

Byggemarkedskæden Lowe's stiger tirsdag med 1,8 pct.

Det sker, efter at selskabets kursmål er hævet til 124 dollar fra 80 dollar af Consumer Edge.

Det skyldes blandet andet, at de amerikanske husejere i stigende grad efterspørger større gør-det-selv-projekter, forklarer David Schick fra Consumer Edge, der er et amerikansk analysehus med fokus på forbrugssektoren.

Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly har ifølge Bloomberg News fået sænket sin anbefaling af investeringsbanken Goldman Sachs fra "køb" til "neutral".

Det får medicinalaktien til at falde med 0,7 pct. fra start.