Aktier: Dow Jones-indeks i rekord trods mindre Trump-effekt

De amerikanske aktier steg igen torsdag, men det var med mere begrænsede procentsatser end under onsdagens voldsomme omsætning. Alligevel var der saft og kraft nok i markedet til at sende det traditionsrige Dow Jones Industrial Average-indeks i rekord.

Omsætningen var igen i top med godt 30 pct. over normalen på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte godt 70 pct. mere end vanligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

S&P 500-indekset lukkede med en stigning på 0,2 pct. i 2167,48. De tunge aktier i Dow Jones steg 1,2 pct. til 18.807,88. Nasdaq-papirerne lukkede til gengæld med et tab på 0,8 pct. i 5208,80.

Omsætningen var igen i top med godt 30 pct. over normalen på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte godt 70 pct. mere end vanligt.

- Investorerne gennemgår mulighederne, med hensyn til hvordan Washington ser ud i dag, og hvad Washington kan gøre eller ikke gøre for dem.

- Selskaberne føler, at der er lagt op til en mindre restriktiv politik. Det opfattes som positivt, og så et det samtidig en afslutning på den hidtidige usikkerhed, påpeger kapitalforvalter John Manley fra Wells Fargo Funds Management i New York over for Bloomberg News.

Dagens eneste nøgletal var de ugentlige data for nytilmeldte ledige. 254.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, hvilket skal ses i forhold til et analytikerestimat på 260.000 nye ledige.

SEKS AF 11 UNDERINDEKS STEG

6 af de 11 underindeks i S&P 500-indekset lukkede i positivt territorium. Igen var det finansaktierne, der med et plus på 3,7 pct. gjorde det bedst af alle på Wall Street.

Det er de stigende renter, der trækker finansaktierne op, og med torsdagens hop i den tiårige rente til 2,15 pct. var der stigende tryk på kedlerne i finanssektoren.

Walls Fargo øgede 7,6 pct., hvilket bragte de seneste to dages stigning op på hele 13,3 pct.

JPMorgan, Bank of America og Citigroup fulgte godt med og lukkede med plusser i størrelsesordenen 4-4,5 pct. torsdag og accelererede dermed stigningen til ca. 10 pct. over de seneste to dage.

Også industriselskaberne og farmaselskaberne havde igen en god dag torsdag. Den republikanske dominans på såvel præsidentposten som i Kongressen ventes at åbne for investeringer i infrastruktur, mens de omdiskuterede medicinpriser næppe bliver politisk berørt.

Industriselskaberne noterede en stigning på 2 pct., og sundhedssektoren øgede 1,2 pct.

Dagens tabere var forsyningsselskaberne, dagligvarebranchen samt tele- og it-sektoren, der med tab på 1,6 pct. til 2,8 pct. dannede en solid bund i S&P 500.

Efter børstid var der regnskab fra mediekoncernen Walt Disney. Den problemramte tv-division, der står for halvdelen af Disneys indtægter, giver fortsat panderynker, men koncernen lovede bod og bedring i det ny regnskabsår.

Skylden for ringe kvartalsdata blev sendt videre til den skæve finanspolitiske kalender, der i år har været en uge kortere, mens nye animerede film og "Star Wars" ventes at øge resultaterne i det nye år.

Aktien steg 2,4 pct. i eftermarkedet.

Fredag morgen ligger aktiemarkederne i Fjernøsten blandet. De amerikanske aktiefutures viger samtidig med knap 0,2 pct.