Aktier: Dow Jones falder efter ti dage i træk med rekord

Rekordstimen for det amerikanske Dow Jones-indeks ser umiddelbart ud til at skulle blive brudt fredag, hvor børserne i USA har startet dagen negativt og dermed følger tendensen fra den europæiske aktiehandel.

Umiddelbart efter åbningen ligger Dow Jones-indekset til et fald på 0,3 pct. til 20.745,80, efter at indekset alle de ti foregående handelsdage er lukket i rekord. Det er samtidig den længste serie af stigninger i mere end 30 år.

Det brede S&P 500-indeks falder fra start fredag desuden 0,4 pct. til 2354,02, og Nasdaq-papirerne ligger desuden 0,6 pct. lavere i 5804,50.

It-koncernen Hewlett Packard Enterprise bliver fra dagens begyndelse straffet for det regnskab, som selskabet kom med efter børslukketid torsdag aften.

Omsætningen skuffede en smule og selskabet sænkede forventningerne til hele året, hvilket bliver investorerne reagerer på med et fald på 8,4 pct.

Reaktionen er også negativ på regnskabet fra J.C Penney. Varehuskæden vil lukke omkring 130-140 butikker i løbet af få måneder. Regnskabet viste i øvrigt en indtjening per aktie på 64 cent, hvilket var lidt bedre end ventet.

Aktien startede i formarkedet med at stige op til 3,8 pct., men stemningen er siden vendt, og aktien er i den ordinære handel åbnet 4,2 pct. lavere.

Tøjkæden Gap var også regnskabsaktuel sent torsdag. Det estimerede resultat for 2017/2018 lå lidt under det ventede i markedet, men investorerne er tilsyneladende meget godt tilfredse med, hvad de har hørt i forbindelse med regnskabspræsentationen og handler aktien 3,5 pct. op fra start.

/ritzau/FINANS