Aktier: Dow Jones er undtagelsen til positiv start

De amerikanske aktier er helt som ventet startet i en generelt positiv forfatning tirsdag, hvor Dow Jones-indekset dog er en undtagelse fra reglen om pæne indledende stigninger.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset løftes således med 0,3 pct. fra start, mens Nasdaq-indekset stiger med 0,6 pct., men Dow Jones sætter sig fra start med 0,2 pct.

Investorerne tygger videre på sidste uges præsidentvalg, hvor reaktionen på valget af Republikanernes Donald Trump som USA's næste præsident umiddelbart endte med at blive tolket positivt, selv om det hele startede med rentefald og store dyk på aktiemarkedet, kort efter at resultatet var kendt.

Det er blandt andet løfter om store investeringer i infrastruktur og en forventning om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil få mere arbejdsro til at stramme pengepolitikken, der har givet store afkast til bygge- og finansaktier - og har sendt statsrenterne i vejret.

Blandt enkeltaktierne er der tirsdag opmærksomhed til blandt andet byggemarkedskæden Home Depot, der har afleveret regnskab for sit tredje kvartal.

Her leverede kæden over forventning med sit sammenlignelige salg, der steg med 5,5 pct. mod ventet 4,4 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det var særligt det amerikanske hjemmemarked, der trak op i den statistik.

Samlet set solgte Home Depot for 23,2 mia. dollar mod ventet 23,0 mia. dollar i kvartalet, mens indtjeningen per aktie landede på 1,60 dollar mod ventet 1,58 dollar.

For hele regnskabsåret blev forventningerne til den samlede indtjening per aktie desuden løftet en anelse til 6,33 dollar fra tidligere 6,31 dollar. Det er helt i tråd med analytikernes forhåndsforventninger, der også lyder på 6,33 dollar.

Home Depot-aktien falder dog med 1,7 pct. til 125,45 dollar i den indledende handel.

Med til at trække op er blandt andet olieaktierne, idet oliepriserne stiger pænt tirsdag eftermiddag.