Aktier: Dow blev dagens enlige stjerne med endnu en rekord

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Det amerikanske Dow Jones-indeks kunne lige akkurat klatre op i den syvende rekord på stribe torsdag, hvor investorerne ellers mistede risikoappetitten grundet tilspidsede problemer i Washington.

S&P 500-indekset sluttede torsdag med et fald på 0,2 pct. til 2472,16. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et beskedent plus på under 0,1 pct. i rekorden 22.026,10, mens Nasdaq-indekset endte dagen med et drop på 0,4 pct. i 6340,34.

Fredag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med små udsving rundt om nul.

Investorerne trak følehornene til sig, da det kom frem, at undersøgelsen af russiske forbindelser til det amerikanske præsidentvalg sidste år nu inkluderer nedsættelse af en jury, der allerede har indkaldt de første vidner.

Vidnerne skal under ed svare på spørgsmål om mødet mellem præsident Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., og en russisk advokat.

»Det giver mere distraktion i Det Hvide Hus og mindre stabilitet. Det var klart det, som trak markedet ned,« siger investeringschef Chris Zaccarelli fra Cornerstone Financial Partners i New York til Reuters.

Torsdagens buket af økonomiske nøgletal viste ellers gode takter for industrien.

Ordreindgangen på varige forbrugsgoder steg 6,4 pct. på månedsbasis i juni, hvor økonomerne havde forudset en flad udvikling, mens fabriksordrerne som ventet steg med 3,0 pct., men med den lille tilføjelse, at opgørelsen for måneden forinden blev oprevideret 0,5 pct.point.

Indkøbschefernes indeks over aktiviteten i servicesektoren fra henholdsvis ISM og Markit Economics strittede udviklingsmæssigt hver sin vej, men var dog begge i solidt ekspanderende territorium.

Fredag kommer den vigtige arbejdsmarkedsrapport, hvor jobskabelsen og især lønudviklingen er i centrum.

INDUSTRI I TOP

De gode data for industrien var med til at fastholde momentum i sektoren, som end ikke de politiske problemer i Washington kunne ødelægge.

Industrigruppen var dagens bedst præsterende i S&P 500 med et plus på 0,5 pct. efterfulgt af de defensive papirer i forsyningsbranchen og sundhedssektoren med stigninger på 0,4 pct. og 0,2 pct.

Anderledes skidt gik det energi-segmentet, der dykkede 1,3 pct., mens råvarer, finans og it fulgte godt med drop på henholdsvis 0,7 pct., 0,5 pct. og 0,4 pct.

Faldende renter, vigende oliepriser og nylige rekorder i it-sektoren i blandt andet Apple, stod bag kursfaldene.

Apple faldt 1 pct. efter at have ramt alle tiders top onsdag, hvor it-giganten stod som en af bagmændene bag Dow Jones' brud på 22.000.

»Når markedet rammer de store milepæle, er det ikke usædvanligt at handle sidelæns i nogle dage,« siger handelschef Phil Blancato fra Ladenburg Thalmann Asset Management til Reuters.

Efter børstid var der regnskabstal fra tv-koncernen Viacom Inc., der står bag MTV, Comedy Central og Paramount Pictures.

Resultaterne overgik analytikernes forventninger i det forskudte i tredje kvartal. Men investorernes fokus på fremskrivningen for indeværende kvartal gav stort kursfald på godt 7 pct. i eftermarkedet.