Aktier: Dongs solgte olieforretning tager fokus

Dong stryger i fokus onsdag morgen med en aftale om salg af sin olie- og gasforretning inden den forlængede weekend. Forretningsdelen blev sat til salg i efteråret, og køberen er Ineos, der tidligere har været rygtet som mulig køber.

Foto: Iris. Dong stryger i fokus onsdag morgen med en aftale om salg af sin olie- og gasforretning inden den forlængede weekend. Forretningsdelen blev sat til salg i efteråret, og køberen er Ineos, der tidligere har været rygtet som mulig køber.
Læs mere
Fold sammen

Prisen kan løbe op i 8,7 mia. kr. og ændrer ikke ved 2017-forventningerne. Dong-aktien steg tirsdag 0,6 pct. til 281,80 kr.

C20 Cap-indekset sluttede tirsdag med en stigning på 0,1 pct. til 1147,88, og onsdag er der ikke udsigt til større udsving, da de amerikanske aktier efter lukketid ikke bevægede sig meget. Futures i både USA og Tyskland peger onsdag morgen mod uændret åbning.

De danske medicinalaktier - primært Novo Nordisk - kan også få opmærksomhed, da den amerikanske præsident, Donald Trump, i sit første budgetforslag ikke vil pille ved medicinpriserne. Og biotekselskabet Genmab er inden åbning kommet med salgstal for kræftmidlet Darzalez.

Novo Nordisk, der steg 0,1 pct. til 277,30 kr. tirsdag, kan blive handlet i lyset af, at Trump, der adskillige gange har angrebet medicinalselskaberne og deres prissætning på det amerikanske marked, ifølge Bloomberg ikke lægger op til store ændringer for sektoren i sit budgetforslag for 2018.

Derimod ønsker han en hurtigere godkendelse af nye medicinalprodukter hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Genmab må se salget af Darzalex falde en smule tilbage på det amerikanske marked i april i forhold til måneden før. Darzalex solgte for 71,09 mio. dollar i april, hvilket er et fald på 7,9 pct. i forhold til salget i marts, viser data tal det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Genmab-aktien faldt 1,4 pct. til 1382 kr.

Pandora får sænket sit kursmål til 1000 kr. fra 1200 kr. af finanshuset Kepler Cheuvreux, der fastholder anbefalingen "køb". Pandora-aktien faldt 1,7 pct. til 651 kr. tirsdag.

Der kommer onsdag regnskaber fra en række mindre selskaber: Jeudan, UIE og Arkil Holding leverer tal for første kvartal, mens Intermail er klar med regnskab for første halvår.