Aktier: Dong topper og Chr. Hansen bunder sommerramt C20-indeks

Foto: Henning Bagger. ARKIVFOTO. Dong meddelte torsdag morgen, at det bliver Gamesa Siemens og altså ikke MHI Vestas, der kommer til at levere havvindmøllerne til Dongs store hollandske projekt.
Læs mere
Fold sammen

Chr. Hansen i bunden og Dong i toppen er torsdag middag yderpunkterne i det danske C20 Cap-indeks, hvor sommerferiestemningen sniger sig ind over et stadigt mere uinspireret aktiemarked.

»Der er meget stille. Der er gået sommerferie i markedet,« bemærker chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink i en kommentar til udviklingen i eliteindekset, der falder 0,5 pct. til 1155,05 med udsving, der begrænser sig til plus 0,8 pct. til 291,90 kr. for Dong og minus 2,0 pct. til 494,50 kr. for Chr. Hansen-aktien.

Men det er en helt tredje aktie, ISS, der falder 0,9 pct. til 252,60 kr., som chefaktiehandleren trækker i fokus i forsøget på at finde bare en gnist af dramatik i markedsudviklingen.

»ISS falder en lille smule. Sodexo, som er peer-selskab, er ude med en »profitwarning«, og det trækker relationer til ISS,« noterer han.

Den franske konkurrent har fremlagt sig regnskab for tredje kvartal med skuffende vækst og nedjustering af vækstforventningerne for hele 2016/17 for anden gang i indeværende regnskabsår.

TILBAGESLAG FOR CHR. HANSEN

Kursfaldet for Chr. Hansen skal ifølge Mads Zink ses på baggrund af fremgangen til rekordhøje 504,50 kr. for ingrediensselskabet efter onsdagens 12-tals regnskab for tredje kvartal.

»Der er ikke noget negativt nyt ude i dag, så det er efterdønninger fra i går, hvor den måske fik lov til at stige en anelse for meget på resultatet, som var absolut fint,« siger Mads Zink.

»Det er udlandet, der ligger og sælger lidt fra morgenstunden, og der er ikke de samme antal købere til stede i dag, og derfor er der en enkelt sælger, der får lov til at presse den tilbage,« uddyber han.

Siden regnskabsmeddelelsen har Chr. Hansen fået hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. af det schweiziske finanshus Credit Suisse, der gentager anbefalingen »neutral«. Og Société Générale har kvitteret for regnskabet med et løft af kursmålet til 505 kr. fra 445 kr. Franskmændene gentager anbefalingen »hold«.

Hos Nordea lyder anbefalingen fortsæt på »sælg«, men kursmålet er løftet til 390 kr. fra 375 kr., hos SEB sænkes anbefalingen af aktien derimod til »hold« fra »køb«, mens Jyske Bank hæver kursmålet til 410 kr. fra 385 kr.

DONG-ORDRE TIL VESTAS-KONKURRENT

Dong meddelte torsdag morgen, at det bliver Gamesa Siemens og altså ikke MHI Vestas, der kommer til at levere havvindmøllerne til Dongs store hollandske projekt, Borssele 1 og 2, på 752 megawatt i Nordsøen. Men beslutningen er ifølge Mads Zink ikke uventet, og vindmølleaktien begrænser torsdag middag tilbagegangen til 0,6 pct. til 616 kr.

»Vestas går ud af andet kvartal med flere længder ned til rivalerne, når det gælder momentum på ordreindgangen.« Det skriver analytikerne fra Barclays i en optakt til de kommende kvartalsregnskaber i vindmøllebranchen.

NETS HYRER RÅDGIVNING

Nets fortsætter torsdag fremgangen med et plus på 0,2 pct. til 147,90 kr.

Britiske HSBC har indledt dækningen af betalingsselskabet med et kursmål på 150 kr. og en »hold«-anbefaling. Nets-aktien har været i fremdrift siden mandag, efter at selskabet i weekenden bekræftede, at det har modtaget købshenvendelser. Torsdag skriver Berlingske Business, at Nets nu har hyret rådgivning hos den amerikanske storbank JPMorgan.

SAS løftes 0,7 pct. til 14,50 kr., efter at konkurrenten Norwegian har præsenteret trafiktal for juli med en stigning på 19 pct. for antallet af antal fløjne passagerkilometer.

/ritzau/FINANS