Aktier: Direktørfyring hos Ford sender aktien i vejret

Ford har mandag sagt farvel til topchefen gennem tre år, og fyringen bliver taget vel imod af investorerne, der sender aktien op i den indledende handel på Wall Street.

Ud er gået Mark Fields, og han bliver erstattet af Jim Hackett, der i forvejen har en direktørstilling hos selskabet.

Ford blev ifølge Bloomberg News kritiseret på bilproducentens generalforsamling tidligere i maj, hvor der var utilfredshed over det kursfald på mere end 30 pct. i den periode, hvor den nu tidligere direktør har stået i spidsen for selskabet.

På aktiemarkedet er der tilfredshed med skiftet, da Ford-aktien stiger omkring 2 pct. fra start.

Det generelle aktiemarked åbner også i grønt mandag med stigninger på 0,2-0,3 pct. for de tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Der er også fremgang til jagerflyproducenten Lockheed Martin og Boeing, der fremstiller passagerfly.

Begge selskaber har nydt godt af, at præsident Donald Trump i weekenden var en tur i Saudi-Arabien, hvor han var med til at sikre en række store kontrakter til amerikanske virksomheder.

Ifølge Bloomberg News har Lockheed vundet kontrakter for 28 mia. dollar, mens der ikke er nævnt et beløb for Boeing. Lockheed-aktien stiger 1,9 pct. i formarkedet, mens Boeing ligger 1,7 pct. højere.

Samtidig har flere olieselskaber muligvis medvind af, at olieprisen er i god gænge mandag.

De store olienationer i kartellet Opec har kurs mod at blive enige om at forlænge en produktionsaftale på et møde i Wien senere i denne uge, og det har sendt olieprisen op med cirka 1 pct. siden fredag aften.

BP Oil stiger 0,8 pct., mens olieselskabet Halliburton ligger 0,6 pct. højere.