Aktier: Direktørafgang i B&O giver mislyd i aktiekurs

Det er ikke faldet i god jord blandt investorerne, at Bang og Olufsen skifter den nuværende direktør, Tue Mantoni, ud med Henrik Clausen 1. juli. En aktie i selskabet faldt tirsdag morgen 2,8 pct. - men rettede sig efter lidt tid til et fald på 0,7 pct. til 71,50 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det er ikke faldet i god jord blandt investorerne, at Bang og Olufsen skifter den nuværende direktør, Tue Mantoni, ud med Henrik Clausen 1. juli. En aktie i selskabet faldt tirsdag morgen 2,8 pct. - men rettede sig efter lidt tid til et fald på 0,7 pct. til 71,50 kr.

Tue Mantoni afviser over for Ritzau Finans, at der er tale om en fyring. I stedet er det direktøren selv, der har valgt at trække sig tilbage fra posten.

- Der er ikke tale om en fyring. Jeg synes, man skal læse det, der står sort på hvidt i fondsbørsmeddelelsen. Og det er, at jeg for et stykke tid siden tog fat i selskabets bestyrelsesformand og sagde, at jeg gerne ville noget andet i fremtiden, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

- Hvis man skal kalde det noget, skal man kalde det en opsigelse, tilføjer han.

B&O går mod strømmen - hvis man ser på fondsbørsens eliteindeks C20 Cap, hvor hovedparten af aktierne er i grønt. Samlet stiger indekset med 0,5 pct. til 1002,2 efter ti minutters handel. Mandag faldt indekset med 0,9 pct.

AMERIKANSKE REGNSKABER PRÆGER BILLEDET

- Vi fik en negativ start på ugen - men samlet forventer jeg, at hele ugen får en lidt flad udvikling. Markedet kommer til at svinge lidt frem og tilbage påvirket af især den amerikanske regnskabssæson, hvor 185 selskaber kommer med regnskaber i denne uge i S&P-indekset, siger Ib Fredslund Madsen, der er senioraktiestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Det er simpelthen regnskaberne, der driver markedet i øjeblikket. Og selvom indtjeningen indtil videre har vist sig at være faldet med 8 pct. i snit, så reagerer investorerne positivt, for det er ikke så meget, som man havde forventet, siger han.

Der er fortsat fokus på Pandora tirsdag, efter at selskabet har fået anbefalingen "outperform" af RBC Capital Markets, der indleder dækning af aktien og sætter kursmålet til 1100 kr., viser data fra Bloomberg. Pandora-aktien ligger tirsdag med i top med en stigning på 1,1 pct. til 850,50 kr. efter en stigning mandag på 2,9 pct.

I toppen ligger Carlsberg med en stigning på 1,2 pct. til 636,50 kr. uden nyt.

Både Novozymes, der stiger med 0,8 pct. til 315,90 kr., og Chr. Hansen, der er oppe med 0,6 pct. til 410,40 kr., ligger begge i den bedste halvdel af C20 efter at have fået branchenyt tirsdag morgen fra den amerikanske kemikoncern Dupont. Koncernen kom ud af første kvartal med et markant bedre ordinært overskud per aktie end ventet ifølge Bloomberg News. Omsætningen endte også bedre end ventet i perioden.

Exiqon ligger uændret i 17,80 kr. op til regnskabet for første kvartal, som kommer tirsdag. For helåret venter selskabet en omsætning på cirka 180-185 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på cirka 15-20 mio. kr. Også Grønlandsbanken, hvis aktie ligger i 600 kr., kommer også med tal for årets første tre måneder tirsdag. Op til dette venter banken for hele 2016 et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 125-145 mio. kr.

BANKER STÅR PARAT

Onsdag kommer der for alvor gang i banksektoren, hvor Nordea, der ligger i et plus på 0,6 pct. til 64,65 kr. efter et fald mandag på 2,4 pct., og Sydbank, der stiger med 0,2 pct. til 179,20 kr. efter mandagens fald på 1,5 pct., begge kommer med regnskaber for første kvartal fra morgenstunden, og dermed bliver tirsdag den sidste mulighed for investorerne til at positionere sig forud for kvartalsregnskaberne.

- Der kommer i løbet af ugen en række bankregnskaber. Og ser vi mod USA, er der kommet en del regnskaber allerede fra især investeringsbanker. Siden 11. april har den sektor ligget som den anden bedste i USA - og man kan måske forvente, at de danske banker vil på i samme retning, siger Ib Fredslund Madsen.

I bunden af eliteindekset ligger A- og B-aktierne fra A.P. Møller-Mærsk med fald på henholdsvis 0,7 pct. og 0,5 pct. til 8995 kr. og 9295 kr.