Aktier: DFDS sejler forrest ud af regnskabsstorm

De danske aktier er i let fremgang torsdag formiddag, hvor der også er overvægt af grønne papirer. Udsvingene er dog ikke store, og omsætningen er heller ikke prangende efter godt to timers handel.

Foto: SPENCER PLATT. De danske aktier er i let fremgang torsdag formiddag, hvor der også er overvægt af grønne papirer. Udsvingene er dog ikke store, og omsætningen er heller ikke prangende efter godt to timers handel.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset stiger med 0,5 pct. til 1012,48.

For investorerne er der fortsat nok at kigge efter i form af regnskaber. Rederiet DFDS er for alvor i smult vande efter sin rapportering af udviklingen i de første tre måneder af i år, men der er også regnskaber fra selskaber som DSV og NKT.

Rekordkvartal fra DFDS

DFDS kunne efter sit bedste første kvartal nogensinde opjustere forventningerne til hele regnskabsåret.

Første kvartal er traditionelt rederiets svageste i løbet af året, men januar, februar og marts i år gav pæne sorte tal på bundlinjen efter et minus i samme periode sidste år, og derfor er DFDS-ledelsen nogenlunde komfortabel med at løfte forventningerne til hele året, så der nu ventes et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 2300-2500 mio. kr. mod tidligere ventet 2100-2300 mio. kr.

»Alle dele af DFDS' rutenetværk og centrale logistikaktiviteter bidrog til vores hidtil bedste første kvartalsresultat. At vores svageste kvartal nu er i sorte tal, afspejler den igangværende transformation af DFDS,« lyder det fra Niels Smedegaard, der er administrerende direktør hos DFDS.

»Og vi fortsætter rejsen med lancering af nye projekter for at styrke rutenetværkets kundeservice for fragtkunder og sænke kørselsomkostningerne i vores europæiske logistikaktiviteter,« fortsætter han.

DFDS øgede i første kvartal sin omsætning til 3088 mio. kr. fra 2926 mio. kr. i samme periode sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster blev 405 mio. kr.

DFDS-aktien stiger med 7 pct. til 289,90 kr.

DSV skifter gear

Blandt C20-selskaberne startede transport- og logistikselskabet DSV i bakgear efter sit regnskab for første kvartal, men ud på formiddagen er det blevet byttet ud med første gear og stille og rolig fremgang.

DSV fastholdt i regnskabet sine forventninger til hele året efter et første kvartal, hvor driftsresultatet (EBIT) før særlige poster steg til 643 mio. kr. og dermed overgik analytikernes forventninger om et resultat på 600 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Også bundlinjen overgik forventningerne med et nettooverskud på 233 mio. kr. mod ventet 173 mio. kr. blandt analytikerne.

DSV's forretning er blevet markant større, da selskabet sidste år købte amerikanske UTI Worldwide for 9,5 mia. kr., hvilket officielt indgår i regnskabstallene fra 1. februar. Ifølge Jens Bjørn Andersen, der er topchef hos DSV, følger fusionen tidsplanen.

»Det går godt, og der har ikke været nogen negative overraskelser. Vi integrerer i 60 lande og har fået udpeget ledelse i de forskellige lande og lagt noget it sammen. Men der er selvfølgelig lidt forskellig status i de forskellige lande,« siger Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans.

DSV-aktien stiger med 1 pct. til 285,10 kr.

Industriselskabet NKT Holding, der er tidligere C20'er, omsatte for 425,9 mio. euro i sit første kvartal, når man måler i standardiserede metalpriser mod 466,4 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Det blev omsat til et operationelt driftsresultat (EBITDA) på 38,3 mio. euro mod 38,0 mio. euro i første kvartal sidste år. For hele året fastholdes forventningerne om en flad organisk vækst samt en EBITDA-margin på 9,4 pct.

NKT-aktien stiger med 1,2 pct. til 370,30 kr.

Comeback til Carlsberg

Bryggeriet Carlsberg fik onsdag prygl af investorerne efter en ellers meget kortfattet periodemeddelelse for første kvartal, hvor der kun blev serveret volumen- og salgstal.

De faldt dog alligevel investorerne så meget for brystet, at Carlsberg-aktien blev sendt ned med 2,9 pct., men torsdag gør aktien igen comeback og stiger med 2,1 pct. til 632,50 kr. - nok til en førsteplads i C20 Cap-indekset.

Det franske finanshus Société Générale har efter meddelelsen løftet sit kursmål for bryggeriaktien til 757 kr. fra 700 kr., mens anbefalingen er fastholdt i positivt terræn på "køb".

Mindre regnskaber skaber ingen furore

Regnskaber har der også været fra Vestjysk Bank, rederiet Torm samt SSBV-Rovsing.

Alle tre selskaber fastholdt sine forventninger i regnskaberne, og rapporteringerne giver da heller ikke i nogen af tilfældene anledning til væsentlige udsving på aktiemarkedet.

Endnu torsdag udestår også regnskaber fra Københavns Lufthavne og Fynske Bank.