Aktier: Deutsche Bank til tops i lysegrønt marked

Der er fart på de europæiske aktiemarkeder, som onsdag får comeback efter flere dage med store kursfald. De fleste af kontinentets toneangivende aktieindeks nyder godt af stigninger i størrelsesordenen 2-5 pct.

Det europæiske Stoxx 600-indeks stiger ved middagstid 2,6 pct., og helt i toppen af indekset finder man Deutsche Bank, som stiger hele 13,5 pct. efter forlydender om, at banken planlægger et tilbagekøb af obligationer.

Ifølge Financial Times siger en person med kendskab til sagen, at storbanken overvejer et købe nogle af sine obligationer tilbage for at afhjælpe bekymringerne om bankens midler.

På regnskabsfronten er der imidlertid nyt fra bryggerigiganten Heineken, der har haft fremgang i både salg og indtjening i det forløbne år, hvor salget er steget i Nord- og Sydamerika, Asien og Europa, mens det omvendt er faldet i Østeuropa og Afrika.

Alt i alt var salget på 20,5 mia. euro i 2015, hvilket var en stigning på 6,5 pct. i forhold til 2014, mens fremgangen lyder på 3,5 pct., hvis man fraregner valutaeffekter.

Heinekens indtjening steg til 1,9 mia. euro sidste år, og det var en forbedring på 25 pct. over året og stort set på linje med forventningerne blandt analytikerne, skriver Bloomberg News.

Øl-aktien stiger 0,4 pct. til 75,44 euro.

Der er også nyt fra Norge, hvor teleselskabet Telenor i forbindelse med sit regnskab for fjerde kvartal af 2015 nedskriver værdien af sin danske teleforretning med 2,1 mia. norske kr., svarende til omkring 1,6 mia. kr.

Telenors nettoresultat i fjerde kvartal endte med et underskud på 2,13 norske kr., og aktien straffes hårdt med et fald på 7,2 pct. til 122 norske kr. på børsen i Oslo.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk