Aktier: Detailkæder giver Wall Street boost fra børsstart

Torsdagens handel med aktier i USA bliver indledt med positivt fortegn.

Foto: STAN HONDA

De ledende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - ligger i den indledende handel med plusser på mellem 0,3 og 0,4 pct.

Dermed ser der ud til at være et minicomeback til Wall Street, efter at de amerikanske indeks lukkede med fald onsdag.

Den seneste tid har der ellers været medgang til børserne i mulighedernes land - i høj grad drevet af regnskaber, som har været bedre end ventet, økonomiske data i en opadgående kurve og tiltro blandt markedets aktører til, at centralbankerne fortsat vil holde hånden under markederne.

»Det amerikanske marked er steget pænt. Fokus er nu på de store detailkæder, som aflægger regnskab. Vi har set fremgang i forbrugertallene,« siger Nadia Grant, der er fondsforvalter for Columbia Threadneedle Investments, til Bloomberg News.

Flere positive detailregnskaber

Og torsdag kan investorerne da også lune sig ved, at der forud for børsåbning er fremlagt et par overraskende positive regnskaber fra den amerikanske detailbranche.

Macy's kom ud af andet kvartal med et resultat efter skat på 11 mio. dollar. Indtjeningen per aktie landede på 54 cent, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet blot 45 cent.

Omsætningen var med 5,87 mia. dollar også over forventningerne på 5,75 mia. dollar.

I den indledende handel belønnes aktien med et løft på 15,3 pct.

En anden detailkæde, Kohl's, kan notere en justeret indtjening per aktie på 1,22 dollar mod ventede 1,03 dollar per aktie for andet kvartal.

Også salget var her bedre end spået af analytikerne. Omsætningen hos Kohl's landede på 4,18 mia. dollar mod ventede 4,16 mia. dollar.

Aktien i Kohl's løftes med 13,6 pct. umiddelbart efter børsåbning.

Det kinesiske internethandelsselskab Alibaba, som også er noteret i USA, er kommet fint ud af første kvartal af 2016/17, der overrasker analytikerne positivt både når det kommer til omsætning som indtjening.

Omsætningen landede på 32,2 mia. yuan og var dermed 2 mia. yuan større end ventet af analytikerkorpset. Det justerede overskud per aktie løb op i 4,90 yuan mod ventet 4,20 yuan.

Regnskabet har hævet aktien i Alibaba med 5,1 pct.