Aktier: Detailgiganter tager fokus før rød åbning

Der er udsigt til kursfald på det amerikanske aktiemarked torsdag, der vil være præget af regnskaber fra detailkæder som Kohl's og Macy's.

Der er udsigt til kursfald på det amerikanske aktiemarked torsdag, der vil være præget af regnskaber fra detailkæder som Kohl's og Macy's. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Omkring halvanden time før åbningen er der lagt op til fald på 0,3-0,5 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, viser handlen med futures.

Investorerne kigger frem mod et skatteudspil fra Senatet, som kan blive fremlagt allerede torsdag og følger det forslag, som det andet politiske kammer, Repræsentanternes Hus, præsenterede i sidste uge.

Ifølge Marketwatch er der blandt investorerne en frygt for, at der vil gå politisk tovtrækkeri i forhandlingerne af skattepakken, som måske risikerer slet ikke at blive til noget.

Varehuskæden Kohl's har torsdag offentliggjort regnskab for tredje kvartal, hvor indtjeningen ikke helt kunne følge med forventningerne hos analytikerne. Indtjeningen per aktie lød på 0,70 dollar, mens der var ventet et plus på 0,72 dollar.

Ifølge Bloomberg har salget været hæmmet af de orkaner, som ramte USA i august og september, men ledelsen kan dog fortælle, at der har været bedre takter i slutningen af kvartalet.

Aktien dykker omkring 9 pct. i formarkedet. Kollegaen Macy's, der også er banen med regnskab, ligger til en uændret åbning efter at have fastholdt sine forventninger til helåret og samtidig leveret bedre end ventet målt på indtjeningen.

Der har også været regnskab fra Perrigo, der sælger håndkøbs- og kopimedicin, og selskabet har udsigt til en god torsdag med en stigning på omkring 11 pct. i formarkedet.

Selskabets regnskab for tredje kvartal viste et overskud på 1,39 dollar per aktie, og det overgik selv den mest optimistiske analytiker, der havde regnet med en indtjening på 1,18 dollar.

Efter børslukning vil der være regnskab fra Disney. Aktien ligger 0,2 pct. lavere i formarkedet.

/ritzau/FINANS