Aktier: Det positive rentehumør fortsætter på Wall Street

Onsdag fik amerikanske aktier kraftig medvind af den længe ventede rentestigning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Og også torsdag er der kursstigninger på Wall Street, om end medvinden er erstattet af en blid brise.

Læs mere
Fold sammen

Efter ti minutters handel ligger de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, i plus med henholdsvis 0,1 pct., 0,2 pct. og 0,3 pct. Onsdag var fremgangen i de tre indeks henholdsvis 1,5 pct., 1,3 pct. og 1,5 pct.

Meget tyder derfor på, at centralbankchef Janet Yellen nu for alvor har fjernet et usikkerhedsmoment i markedet ved at hæve renten, vurderer Ayako Sera, markedsstrateg hos Sumitomo Mitsui.

- Usikkerheden om, hvornår de (Federal Reserve, red.) hæver renten er nu forsvundet, og jeg kan nå drage et lettelsens suk, siger Ayako Sera til Bloomberg News.

Da centralbankchef Janet Yellen onsdag meddelte, at renten skulle stige med 25 basispoint til 0,25-0,50 pct., udtrykte hun stor tillid til de fundamentale forhold i amerikansk økonomi. Og den tillid kan nu få investorerne til at se længere frem i tiden, end det hidtil har været tilfældet, spår Frances Hudson, der er strateg hos Standard Life Investments.

- Nu er fokus flyttet væk fra Fed. Det er fortid, og nu gælder det fremtiden. Måske vil vi fremover se et mere langsigtet fokus på virksomhedernes indtjening i USA, og hvad 2016 byder på, siger Frances Hudson til Bloomberg News.

Der er ved børsåbning fokus på logistikgiganten Fedex, som før børsåbning leverede et bedre end ventet regnskab for andet kvartal. Resultatet per aktie (EPS) endte på 2,58 dollar, hvilket var bedre end et estimat indsamlet af Bloomberg News, der viste en forventning om et resultat på 2,50 dollar per aktie. Aktien stiger efter ti minutters handel med 4,2 pct. til 155 dollar.

Også Pandora Media, som leverer radioservice via internettet, stiger pænt, efter at USA's Copyright Royalty Board har bestemt, at selskabet skal betale 17 cent for hver 100. musik-stream mellem 2016 og 2020. Det er mere end det, Pandora betaler nu, men meget lavere end det, der blev krævet af rettighedshaverne.

Pandora Media stiger 17,4 pct. til 15,80 dollar.

Endeligt stiger Micron Technology 4,2 pct. til 14,67 dollar, efter at finanshuset Morgan Stanley har hævet anbefalingen af aktien til "overvægt" fra tidligere "ligevægt" samt hævet kursmålet til 18 dollar fra tidligere 16 dollar, ifølge informationer fra Bloomberg News.

Før børsåbning blev der desuden offentliggjort en række amerikanske nøgletal.

Der var i sidste uge færre nytilmeldte ledige end ventet, idet 271.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 275.000 nye ledige. Ugen før meldte 282.000 sig ledige for første gang.

Indekset over erhvervslivets forventninger fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for december viste til gengæld et overraskende minus på 5,9. Måneden før lå indekset i 1,9. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på 1,0.

Hen på eftermiddagen vil USA's såkaldte "ledende indeks" blive offentliggjort for november.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk