Aktier: Det græske gældsdrama rammer asiatiske aktier

Der står "Grækenland" malet med rødt på verdens aktiemarkeder, og heller ikke de asiatiske går fri af den bekymring, som aktiehandlere verden over går med i disse dage for udfaldet af forhandlingerne mellem Grækenland og dets kreditorer.

Forhandlinger der i weekenden brød sammen og siden har sat sit præg med fald på aktiemarkederne i USA, Europa og i Asien.

De kinesiske aktieindeks fører an med fald tirsdag morgen, hvor aktiemarkedet i Shanghai er nede med 1,34 pct.

Investorerne har blikket stift rettet mod, hvad der kommer til at ske i løbet af ugen med Grækenland - og om det ender med statsbankerot. På torsdag har finansministrene i EU sat hinanden stævne for endnu en gang at se på den græske situation - og om der er mulighed for en løsning på problemet.

- Hele ugen vil det handle om Grækenland og Federal Reserve, siger Stan Shamu, strateg hos IG Ltd., til Bloomberg News, og hentyder til det to dages lange møde, som den amerikanske centralbank, Fereal Reserve, indleder senere tirsdag. Det forventes, at Fed vil komme med en renteforhøjelse sidst i september.

- Vi kommer måske til at se, at Fed er en smule mere udfarende - og det kan skabe volatilitet på markederne. De fleste handlere vil sætte forsigtighed i højsædet og reagere efter, hvad der sker med Grækenland. Det vil betyde en generel tilbageholdenhed på markedet, siger han.