Aktier: Det gode humør holder ved - Facebook i positivt lys

. De amerikanske aktiemarkeder ser torsdag før åbningen ud til at ville fortsætte den positive udvikling, der kom til at præge onsdagens handel, efter at ikke mindst præsident Donald Trump i et tweet havde bidraget til en lidt roligere opfattelse af risikoen for en mere omfattende handelskrig mellem USA og Kina.

- Der er ingen handelskrig, proklamerede Donald Trump, og på Wall Street sluttede handelsdagen med plusser på 1,0 pct-1,5 pct.

Torsdag over middag ligger handlen med futures i de tre store indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones med stigninger på 0,3-0,8 pct. med de lyseste udsigter for teknologiaktierne.

Og dermed når den positive aktiestemning kloden rundt via Asien og Europa efter udspringet i New York onsdag aften.

Selskabsspecifikt er der opmærksomhed til Facebook aktien, efter at selskabet måtte erkende, at ikke kun 50 mio., men 87 mio. brugeres data var blevet delt med Cambridge Analytica i forbindelse med Donald Trumps præsidentkampagne.

I Australien er der indledt undersøgelser af Facebook på baggrund af informationer om misbrug af data. Men vigtigere for markedet synes det at være, at Deutsche Bank har proklameret, der det værste synes overstået for Facebook.

Aktien stiger i 3,9 pct. i torsdagens formarked.

Efter onsdagens kursfald ser den næsten nynoterede Spotify-aktien ud til at revanchere sig med et plus på 3,9 pct. i formarkedet.

Op til handelsstart kom de nyeste tal for nytilmeldte ledige. De viste en tilgang i sidste uge på 242.000 mod økonomernes forventning om 225.000 nytilmeldte ledige ifølge estimater fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS