Aktier: Det er stadig jul på Wall Street

Anden juledag bliver der stadig delt gaver ud til investorerne på de amerikanske aktiemarkeder.

Foto: LUCAS JACKSON
Selvom mange amerikanske investorer har valgt at holde fri julen over, fortsætter de amerikanske aktiemarkeder torsdag rekordkursen fra før jul.

Juleaftensdag - tirsdag - endte det toneangivende amerikanske aktieindekst Dow Jones industrials average og det store S&P 500-indeks i rekorder, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks nåede det højeste niveau i 13 år. Men efter en dags julepause tager stigningerne til igen. Dow Jones har efter et par timers handel torsdag lagt 0,37 pct. oveni, men de to andre store indeks er steget omkring en kvart procent.

Det er langt fra unormalt, at aktiemarkederne stiger frem mod nytår. Ifølge Schaeffer's Investment Research er Dow Jones steget i 68 af de forgange 100 juleuger, skriver money.cnn.com.

I år er Dow Jones og S&P 500 hver steget med 20 pct. og Nasdaq med 30 pct. Det skyldes ikke mindst den amerikanske centralbanks store månedlige kapitalindsprøjtninger, tiltagende tiltro til den amerikanske økonomi, at virksomhederne har opnået solid vækst i indtjeningen, og at flere individuelle aktører har blandet sig på aktiemarkederne, skriver money.cnn.com.

Lige inden jul annoncerede den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, at centralbankens stimulerende opkøb af obligationer nu vil blive reduceret. Men ikke desto mindre er der i USA en bred opfattelse af, at den positive udvikling på aktiemarkerne, som man har set siden 2009 - vil fortsætte i 2014.