Aktier der skilte sig ud

AktiespilRederiaktierne har været i fokus forud for denne uges regnskaber, hvor der er stor spænding om både A.P. Møller - Mærsk og Torms halvårsregnskaber. Også Topdanmark-aktien skilte sig ud efter overraskende nedjustering.

Det danske aktiemarked står malet i blåt denne uge. Det store spørgsmål er om havets blå farve også vil dominere i dagene efter A.P. Møller - Mærsk og Torm har sendt deres regnskaber på gaden, hvor forventningerne er skruet pænt i vejret.

"Det blå Danmark", betegnelsen for Danmark som søfartsnation, har investorernes store opmærksomhed, hvor både A.P. Møller - Mærsk og Torm-aktien springer i øjnene også forud for deres regnskabsmeddelelser. Således steg både Mærsks B- og A-aktie med 2,5 pct. mandag, mens Torm-aktien blev løftet med hele 5,1 pct. Der er altså store forventninger til begge selskaber.

Hvad angår A.P. Møller - Mærsk forventer de fleste analytikere et stærkt regnskab, men der findes også nogle få skeptikere - bl.a. Jyske Bank.

Tidligere i regnskabssæsonen har man set selskaber sende solide regnskaber på gaden, hvor de lever op til det, de tidligere har meldt ud både hvad angår omsætning og indtjening, men markedet har i flere tilfælde sat næsen op efter endnu bedre tal - og håbet på opjusteringer - og så har selv fine regnskaber fået smæk, fordi forventningerne åbenbart var skruet for højt op.

I går var det Topdanmark der skuffede investorerne, da der kom en uventet - og yderst sjælden - nedjustering fra Ballerup-koncernen. Det kostede aktionærerne 6,2 pct. af børsværdien.