Aktier: Der skal opjusteringer til for at forlænge aktiefesten

Der skal opjusteringer og bedre end ventede regnskaber til, hvis regnskabssæsonen skal forlænge den positive stemning på det danske aktiemarked, for prisfastsættelsen i markedet er høj.

Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i en analyse.

- Aktiefesten kan fortsætte lidt endnu, hvis resultater og prognoser får et løft.

- Prisfastsættelsen på mange aktiemarkeder er decideret dyr i historisk sammenhæng, og det tegner billedet af væsentlig mere beherskede aktieafkast forude, i forhold til hvad investorerne hidtil i år og historisk har været vant til, vurderer Jacob Pedersen.

Der er ifølge Jacob Pedersen lagt op til en regnskabssæson, som kan fastholde en positiv stemning omkring de danske aktier, og hvor antallet af opjusteringer kommer til at overstige antallet af nedjusteringer.

- Særligt dollarsvækkelsen kan dog være det malurt i bægeret, der gør, at antallet af og kraften i opjusteringerne ikke i sig selv er tilstrækkeligt til at løfte aktierne til markant højere niveauer hen over regnskabssæsonen, skriver Jacob Pedersen.

En anden grund til, at skuffende regnskabssæson kan lægge op til kurstilbagefald, er ifølge aktieanalysechefen, at kursudviklingen hidtil i år har været meget stærk for mange selskabet.

- Aktier som eksempelvis DSV og FLSmidth er steget markant i år uden at indtjeningsudviklingen er fulgt med i samme takt. Det øger risikoen for, at skuffelser følges op af kurssmæk, skriver Jacob Pedersen.

Aktieanalysechefen venter, at C25 Cap-indekset vil være i intervallet 1150-1250 om 6-12 måneder, hvilket i bedste fald indikerer et acceptabelt afkast inklusiv udbetaling af dividender i marts/april 2018.

- Den lave ende af intervallet repræsenterer derimod et aktiekursfald, som vi ikke tør udelukke, når vi betragter prisfastsættelse og risici på de globale aktiemarkeder, skriver Jacob Pedersen.

C25 Cap-indekset, som til december erstatter C20 Cap som det ledende indeks i Danmark, lukkede fredag 0,3 højere i 1182,32.

/ritzau/FINANS