Aktier: »Der er ingen grund til at holde brandudsalg«

Panikken breder sig på aktiemarkedet helt fra Asien til USA, men ifølge økonomiske strateger gælder det om at slå koldt vand i blodet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Det danske C20 indeks har siden d. 5 august oplevet et kursfald på 9 pct. Økonomiske strateger mener dog ikke, at der er grund til panik.
Læs mere
Fold sammen

Historisk stort endagsfald, dalende oliepriser og stigende nervøsitet i Kina. Investorerne har nok at bekymre sig om i disse dage. Chefstrateg i Carnegie, Henrik Drusebjerg, vil dog ikke råbe bål og brand. Han mener, at de seneste dages kursfald ikke vil sende markedet fuldstændig i kulkælderen.

»Vi kommer ikke til at se væksten kollapse fuldstændig. Den kommer til at ligge på 2,5-3 pct, og hvis det er tilfældet, er der ikke noget argument for, at aktiemarkedet skal andet end korrigere over denne her usikkerhed. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle udløse en mere fundamental nedtur,« siger Henrik Drusebjerg.

Det er altså så småt ved at gå op for markedet og investorerne, at den forventede vækstacceleration udebliver, og at det moderate opsving vil fortsætte i anden halvdel af 2015.

»De her korrektioner kommer fra tid til anden. Så længe nøgletallene bekræfter, at væksten er der, uden at den dog bliver stærkere, så skal man lade være med at gå i panik og sælge ud på det her,« siger Henrik Drusebjerg.

Chefstrateg i Danske Bank, Frank Øland, anbefaler også investorerne at bevare roen, selvom aktierne har fået nogle klø på det seneste.

»Der er ingen grund til at holde brandudsalg. Hvis man har nogle aktier, som man i forvejen ikke er så glad for, så er det måske nu, at man skal skille sig ad med dem. Man kan så vente lidt med at købe nogle andre. Der ser ud til, at der nok skal komme gode købsmuligheder,« siger han.

TV: Status på en aktieuge med røde tal