Aktier: Den positive stime fortsætter - Genmab presses

Plusserne er i overtal på det danske aktiemarked torsdag, hvor investorerne lader sig smitte af begejstring i USA og Asien, hvor aktierne er kørt op. Blandt andet A.P. Møller-Mærsk gør en god figur, mens Genmab sakker agterud oven på et sænket kursmål fra SEB.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

C25-indekset er åbnet 0,3 pct. højere i 1156,31 efter stigninger både tirsdag og onsdag på ligeledes 0,3 pct.

Onsdag blev det til flere rekorder på Wall Street, og fremgangen har også trukket positive spor på børserne i Asien.

Desuden har dollar stabiliseret sig lidt efter en nedtur, og det kan ifølge senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk få noget af det salgspres, der har kunnet spores i de seneste tid i de eksportrelaterede aktier, til at fortage sig.

For A.P. Møller-Mærsk, der hører til blandt de dollarfølsomme aktier, er det blevet til en stigning på 0,6 pct. til 10.965 kr. fra morgenstunden.

Der er ligeledes fremgang til FLSmidth, der stiger 1,3 pct. til 376,80 kr. samt til Nordea, der ligger 0,7 pct. højere i 76,06 kr.

I bunden af C25 falder Genmab med 1,3 pct. til 1044 kr.

SEB har sænket kursmålet for Genmab-aktien til 1160 kr. fra 1280 kr. og gentaget anbefalingen "hold".

Vestas, der falder 0,8 pct. til 430 kr., får spalteplads hos Finans, der skriver, at datadeling skal øge salget i serviceforretningen.

Det er de gigantiske mængder af data, som Vestas indsamler om sine møller hver dag gennem et hav af sensorer, som skal komme kunderne til gavn og give dem større indsigt i, hvornår eventuelle tekniske udfordringer er under opsejling, så vedligehold og udskiftninger kan lægges på tidspunkter, hvor driftstabet er minimalt.

Vestas faldt onsdag mest blandt C25-aktierne med 1,5 pct. efter en stigning på 2,6 pct. tirsdag, da investorerne kvitterede for en stærk ordrestrøm i slutningen af 2017.

Blandt sidepapirerne stiger TCM Group med 1,3 pct. til 99,30 kr. Både Danske Bank og ABG Sundal Collier, der sammen med Carnegie var med til at børsnotere køkkenproducenten, har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 125 kr.