Aktier: Den positive aktiestemning i Asien er vendt på hovedet

Efter en række positive handelsdage i kølvandet af fredagens rentesænkning i Kina bliver markedsstemningen vendt på hovedet tirsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Langt størstedelen af de asiatiske børser er tirsdag badet i rødt, og tilbagegangen er særligt anført af råvareeksponerede selskaber.

Blandt de største kursfald finder man landets største cementproducent, Anhui Conch Cement, der ligger til et fald på 2,4 pct, efter at regnskabet for tredje kvartal viste et bundlinjefald på hele 40 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Kinesiske aktier er i oktober steget omkring 10 pct., og investorerne frygter nu, at stigningen ikke matcher potentialet i økonomien, vurderer Wu Kan, der er porteføljeforvalter hos JK Life.

- Mange aktier, især de mindre, er steget rigtig meget og er nu presset til at levere profit. De fundamentale, økonomiske forhold støtter simpelthen ikke yderligere aktiestigninger, siger Wu Kan til Bloomberg News.

Samtidig stiller investorerne sig i vid udstrækning på sidelinjen forud for de kommende dages rentemøder i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, og den japanske centralbank, Bank of Japan, BOJ.

Onsdag er der møde i Federal Reserves pengepolitiske komité, FOMC, og fredag er det Bank of Japans tur til at holde rentemøde.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,9 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 1 pct. Det australske ASX-200-indeks lukkede uændret. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,5 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 0,4 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 1,6 og 1,7 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 1,7 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,9

Topix -1

Hongkongs Hang Seng -0,6

China Shanghai Composite -1,5

China CSI 300 -1,6

Taiwan Taiex -0,7

Sydkoreas Kospi -0,4

Indiens BSE Sensex -0,5

Singapores STI -0,4

Sydney ASX 200 0,0

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.30

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk