Aktier: Den grønne farve vandt samlet set i Europa

Franske og tyske aktier trak tirsdag hver sin vej i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. I Paris tabte CAC 40-indekset 0,5 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt steg 0,3 pct.

Læs mere
Fold sammen

Samlet set blev det til en stigning i Stoxx 600 på 0,3 pct. efter et grønt bidrag på 0,2 pct. fra FSTE 100-indekset i London.

Rentefald i tirsdagens indledende handel trak fra start ejendomsaktierne op, og på sektorbasis steg de over dagen 1,6 pct. - som den mest stigende gruppe i Stoxx 600-indekset.

Blandt dagens tabere var til gengæld finansaktierne, der mistede 0,5 pct. på sektorbasis. Her trak den franske finanskæmpe BNP Paribas ned med 4,8 pct. efter morgentimernes præsentation af et overskud efter skat på 1,44 mia. euro (10,7 mia. kr.) i fjerde kvartal.

Til sammenligning havde analytikere ifølge Bloomberg News sat næsen op efter et overskud på 1,63 mia. euro.

Den værste kursmæssige skæbne blandt de store europæiske aktier ramte danske Pandora med et fald på 6,8 pct. som straf for et regnskab med skuffende opsætning og prognose for 2017.

Det finske energiselskab Neste, der ellers præsenterede et regnskab, der slog estimaterne med et ordinært nettooverskud på 228 mio. euro mod de ventede 197 mio. euro, tabte alligevel 5,5 pct.

Selskabet forsømte at redegøre for sine planer for at opnå vækst inden for vedvarende enegi, og det var dertil belastet af generelt faldende oliepriser. På sektorbasis faldt energiaktierne 1,6 pct.

Tirsdagens absolutte plusaktie var det østrigske elektronikselskab Ams, der leverede et regnskab med løfter om stærkt vækstpotentiale i 2017, og som efterfølgende fik sin anbefaling opgraderet til "hold" fra "sælg" hos finanshuset Hauck & Aufhäuser. Aktien steg 22,4 pct.

/ritzau/FINANS