Aktier: Den grønne bølge holder ved på Wall Street

Investorerne på Wall Street har indledt torsdagens handel med de samme takter, som gjorde sig gældende onsdag, hvor en fastholdelse af den ledende rente i USA skabe positiv stemning på aktiemarkedet.

Læs mere
Fold sammen

Ved markedsåbning stiger S&P 500-indekset med 0,6 pct., Dow Jones-indekset går ligeledes frem med 0,6 pct., og Nasdaq-indekset tager ligesom kollegerne et hop på 0,6 pct.

Det følger, efter at de tre toneangivende indeks på Wall Street sluttede onsdagens handel med stigninger på mellem 0,9 og 1,1 pct.

Torsdagens fortsatte optimisme bunder især i onsdagens melding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, om at den toneangivende rente for nu forbliver uændret i intervallet 0,25-0,50 pct.

Det var ganske vist ventet af de fleste i markedet, men muligheden for en rentestigning havde dog uagtet ligget og luret i kulissen.

- Markedets reaktion var et lettelsens suk. Nu, hvor usikkerheden er fjernet af vejen, vil investorerne vende tilbage til at kigge på makroøkonomiske data og nyt fra selskaberne, siger chefanalytiker Daniel Murray fra EFG Asset Management i London til Bloomberg News.

- Meddelelsen var stort set som forventet, men de tre medlemmer af den pengepolitiske komité, som havde stemt for en renteforhøjelse, fortæller en historie om, at der formentlig pågår en intern debat i komitéen, og at presset på en snarlig rentestigning blot øges, fortsætter han.

Blandt de amerikanske virksomheder er softwareselskabet Red Hat, som står bag Linux-styresystemet til servere, i fokus og stiger 5,3 pct. til 81,10 dollar.

Det skyldes ifølge Bloomberg News, at selskabet i sit andet kvartal har leveret både en omsætning og en indtjening, der var bedre end ventet blandt analytikerne.

Derudover stiger Copart, som tjener sine penge på at hjælpe forsikringsselskaber med at bjærge og videresælge køretøjer, med 0,6 pct. til 53,81 dollar.

Det følger, efter at Copart ligesom Red Hat har leveret en bedre indtjening end ventet blandt analytikerne i markedet. Dette gjaldt for selskabets regnskab for fjerde kvartal.