Aktier: Den gode stemning vendte rundt på de europæiske markeder

Først var det lidt skidt, så var det godt, men til sidst blev så skidt igen. Sådan kan bevægelserne på det europæiske aktiemarked beskrives fredag.

Læs mere
Fold sammen

Facit for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks var et fald på 0,4 pct. på en uge, hvor aktiepilen generelt pegede ned. Omkring middagstid var indekset ellers oppe med 0,5 pct.

Værst i det europæiske eliteindeks gik det for aktier i kemisektoren efterfulgt af finansaktierne. Og den tyske kemikalie- og medicinalkæmpe Bayer drattede mest blandt eliteaktierne, efter at selskabet nedjusterede sine forventninger på grund af både svag udvikling for agrokemiske produkter samt håndkøbsmedicin.

Bayer fortalte i en meddelelse, at det står til at skulle bogføre en engangsomkostning på 300 og 400 mio. euro på driftsresultatet, EBITDA, i divisionen for plantebeskyttelse på grund af lagerophobning i Brasilien, skriver Reuters.

Bayer-aktien faldt med 4,2 pct. til 113,20 euro, mens det tyske DAX-indeks samtidig lukkede med et fald på 0,7 pct. Også de tyske aktier var tidligere i plus.

Det samme gjaldt i Frankrig og Storbritannien, hvor CAC 40 og FTSE 100 faldt med henholdsvis 0,7 og 0,5 pct.

Den mest stigende aktie i Stoxx 600 var i øvrigt danske Vestas, der annoncerede flere ordrer på kvartalets sidste dag.

Fra nøgletalsfronten overraskede inflationstallene for eurozonen en smule ved i juni at være faldet til 1,3 pct. fra 1,4 pct. måneden før. Økonomer havde ifølge Bloomberg ventet et fald til 1,2 pct. Der er dog fortsat langt til Den Europæiske Centralbanks inflationsmål på 2 pct.