Aktier: Deere i bakgear i let negativt marked i USA

Læs mere
Fold sammen

Efter en blandt handelsdag torsdag er de amerikanske aktier fredag startet i let negativt terræn på en dag, hvor Grækenland fortsat fylder meget i overskrifterne på begge sider af Atlanten.

S&P 500-indekset falder med 0,1 pct. efter omkring fem minutters handel, mens Nasdaq-indekset, der også klarede sig bedst torsdag, ligger omkring uændret, og Dow Jones-indekset falder med 0,1 pct.

På aktiesiden er der fokus til elektronikgiganten Apple, men for en gangs skyld handler opmærksomheden ikke om iPhones, iPads eller lignende, men i stedet om elbiler. Apple regner nemlig med at være klar med en elbil, som skal tage kampen op med pioneren Tesla, allerede i 2020.

Og det er umiddelbart spændende perspektiver, vurderer investorerne. Apple-aktien stiger med 0,3 pct. til 128,77 dollar i den tidlige handel, mens Tesla  tager en stigning i nogenlunde samme størrelsesorden.

Den amerikanske regnskabssæson lakker mod enden, men der er stadig enkelte rapporteringer, og særligt fra selskaber med skæve regnskabsår.

Et af dem er Deere, der fremstiller traktorer og andre landbrugsmaskiner. Selskabets regnskab for første kvartal 2014/15 overgik markedets forventninger, men samtidig nedjusterede Deere forventningerne til resten af regnskabsåret, da landmændene holder igen med investeringerne.

Deere-aktien falder med 1,1 pct. til 90,70 dollar fra start.

Selskabet kom ud af første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår med en indtjening per aktie på 1,12 dollar, hvilket var markant højere end forventningerne i markedet. De lød ifølge Bloomberg News på en indtjening på 0,83 dollar per aktie.

Toplinjen var også en anelse højere end ventet, da omsætningen i første kvartal lød på 5,61 mia. dollar mod en forventning om en toplinje på 5,49 mia. dollar.

For hele regnskabsåret venter Deere nu et nettoresultat på 1,8 mia. dollar, hvilket er omkring 100 mio. dollar lavere end den tidligere forventning. Målt på indtjening per aktie svarer det til 5,21 dollar for hele året, hvilket ligger 0,28 dollar under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk