Aktier: De store indeks får endnu et lag på afkastet

Det amerikanske aktiemarked åbner med små stigninger torsdag, hvor der er lagt til en rolig handelsdag, da mange investorer har trukket stikket mellem jul og nytår.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger det brede S&P 500-indeks 0,1 pct., mens Dow Jones og Nasdaq åbner en kende bedre med en stigning på omkring 0,2 pct. De tre indeks steg op til 0,1 pct. onsdag.

Ifølge Marketwatch er der udsigt til lav aktivitet på markedet, da mange investorer og handlere holder fri frem til efter nytår.

Bag sig har investorerne to nøgletal, der er offentliggjort torsdag. Nytilmeldte ledige viste en stigning på 245.000 i sidste uge, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 240.000 nye arbejdsløse.

Derudover steg engroslagrene 0,7 pct. i november mod en forventet stigning på 0,3 pct.

Blandt enkeltaktierne har logistikselskabet J.B. Hunt, der er i samme branche som danske DSV, en skidt torsdag, da aktien falder 3 pct. fra start.

Selskabet har offentliggjort en prognose for fjerde kvartal, der lyder på et overskud på 0,77-0,82 dollar per aktie. Analytikernes forventninger er ifølge Bloomberg News på 1,02 dollar.

Tesla-aktien faldt 1,8 pct. onsdag efter en negativ analyse fra finanshuset Keybanc, der skar væsentligt i sit estimat for salget af Tesla Model 3. Aktien får et mindre comeback torsdag med en stigning på 0,5 pct.