Aktier: De gode resultater kom først efter Wall Streets lukketid

De amerikanske aktier faldt torsdag, som var en af de mest intense dage i denne regnskabssæson. Svage udsigter pressede sværvægtere som 3M, Caterpillar og American Express.

De positive resultater kom først efter børstid med data fra AT&T, Amazon.com, Visa og Starbucks, og det vendte tidligt fredag morgen de amerikanske futures til positivt territorium i Asien. Siden er markedet faldet tilbage og ved 6.30-tiden ligger futures på Dow Jones og S&P med små fald, mens Nasdaq-futuren stiger marginalt.

S&P 500-indekset faldt torsdag 0,6 pct. til 2102,15, og Dow Jones endte dagen med et minus på 0,7 pct. i 17.731,92. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset var dagens mindst ringe med et drop på 0,5 pct. til 5146,41.

Omsætningen lå over det normale med 850 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 2,0 mia. aktier.

- Investorerne har været noget overraskede over, hvor ringe resultaterne har været, når man tager aktiemarkedernes stigninger i betragtning. Resultaterne har ikke været den katalysator, som de var udset til, siger handelschef Jeff Sica fra Circle Squared Alternative Investments i New Jersey til Bloomberg News.

Nøgletalsmæssigt viste de ugentlige data for nye ledige blot 255.000. Det er det laveste niveau siden 1973 og samtidig klart færre end ventet, da et estimat indsamlet af Bloomberg News pegede i retning af 278.000 nye ledige.

Fra regnskabssæsonen var de store kanoner kørt i stilling. Bilmastodonten General Motors leverede bedre resultater end ventet i andet kvartal, og koncernen ser tilmed endnu lysere på andet halvår. Aktien steg med 6 pct. til 32,12 dollar i formarkedet.

Medicinalselskabet Bristol-Myers overraskede også positivt, og samtidig blev forventningerne til både omsætning og indtjening øget. Bristol-Myers-aktien faldt alligevel 1,3 pct.

Fra medicinalsektoren måtte Eli Lilly, der konkurrerer med Novo Nordisk, skuffe investorerne, idet salget af nogle af de store diabetesmidler skuffede. Samlet var indtjeningen dog bedre end forudset, og aktien steg 0,4 pct.

Til gengæld var der klø til 3M og Caterpillar på henholdsvis 3,8 og 3,6 pct. Begge rapporterede lavere salg end ventet, og også reducerede salgsprognoser for hele året spillede ind.

American Express venter højere omkostninger i andet halvår, og aktien blev presset 2,5 pct. ned efter onsdag aftens sene regnskab.

Også Qualcomm leverede et skuffende regnskab efter lukketid onsdag, og aktien faldt 3,8 pct.

Fra den kulinariske scene skuffede fastfood-kæden McDonald's. Det var dog ikke burgerne, der fik mundvigene til at vende nedad, men derimod et fald i det sammenlignelige salg i andet kvartal. Selskabet selv betegnede regnskabet for "skuffende", og aktien faldt 0,5 pct.

Efter lukketid var der regnskabsdata fra AT&T, Amazon.com, Visa og Starbucks.

Mest overraskende var e-handelsgiganten Amazon.com, der til analytikernes forundring fik overskud i perioden. Resultatet lød på plus 0,19 dollar per aktie, hvor analytikerne havde forudset et underskud på 0,14 dollar per aktie. Amazon-aktien skød hele 17,3 pct. i vejret på det overraskende resultat.

AT&T skød også over analytikernes forventninger med et justeret overskud per aktie på 0,69 dollar, mens analytikerne havde ventet et overskud på 0,64 dollar per aktie. AT&T steg 2,3 pct. i eftermarkedet.

Kaffekæden Starbucks fulgte godt med efter en stigning i overskuddet på 22 pct. i det forskudte finanspolitiske tredje kvartal. Det justerede overskud lød på 42 cent per aktie, hvor analytikere havde anslået 41 cent per aktie i gennemsnit. Starbucks-aktien steg 4,1 pct. i eftermarkedet.

Kreditkortkoncernen Visa gjorde det også bedre end ventet i selskabets forskudte tredje kvartal. Visa-aktien steg 5 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk