Aktier: De fleste store markeder ligger i rødt

Små bevægelser præger de europæiske børser onsdag, hvor der er mindre kursfald på de fleste store markeder.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks dykker små 0,1 pct. Der er fald i Frankrig, Tyskland og Spanien, mens det britiske FTSE 100-indeks skiller sig ud med en mindre stigning.

Blandt selskaberne er der fokus på franske Rubis, der tjener sine penge på at fragte olie- og kemiprodukter.

Aktien er i god gænge efter sit regnskab for første kvartal, hvor omsætningen steg med 22 pct. til 896 mio. euro.

Investeringsbanken Goldman Sachs mener, at resultaterne er gode. Aktien stiger næsten 6 pct. på børsen i Paris og topper samtidig Stoxx 600-indekset.

Ejendomsselskabet Barratt Developments har også fin fremgang onsdag, hvor selskabet har meldt ud, at indtjeningen i år formentlig vil lande i den høje ende af intervallet 675-733 mio. pund. Aktien stiger næsten 4 pct.

Den hollandske storbank ING har også været i ilden med sit regnskab for første kvartal, der viste et overskud på 1,14 mia. euro, hvilket slog analytikernes forventninger om et plus på 1,03 mia. euro. ING-aktien falder 0,3 pct.

I bunden af Stoxx 600-indekset ligger svenske Tele2, men det har sin naturlige forklaring, da teleselskabets aktie onsdag handles uden retten til et udbytte til aktionærerne. Aktien falder 6,1 pct.

Der er desuden pres på det spanske energiselskab Endesa, som ifølge Bloomberg News har fået sænket anbefalingen af Kepler Cheuvreux til "hold" fra "køb". Aktien dykker 3 pct.

/ritzau/FINANS