Aktier: De europæiske markeder tripper på stedet med to danskere i top-ti

De europæiske aktiemarkeder balancerer tirsdag middag samlet set på nulpunktet med et bredt fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks der ligger stort set uændret i indeks 377.

Læs mere
Fold sammen

På sektorniveau er der finans-, infrastruktur- og farma-aktierne, der trækker ned, mens energi, råvarer og industri er de delindeks, der trækker lige så kraftigt i den den positive retning.

På de store markeder siver de toneangivende indeks med 0,1 pct. for FTSE 100 i London og med 0,3 pct. for DAX-indekset i Frankfurt. I Paris er CAC 40-indekset i status quo, mens De grønne farver lyser op i Spanien og i Italien.

Og i Holland, hvor AEX-indekset løftes 0,2 pct. trods slem tilbagegang på 17,1 pct. for logistikkoncernen Postnl, der fra fremlagt skuffende forventninger på selskabets kapitalmarkedsdag. Postnl venter et underliggende driftsresultat på 220-260 mio. euro i 2016 og en gradvis forbedring frem mod 2020, og lover desuden at sende investorerne udbytte igen så hurtigt som muligt.

Med i bunden af Stoxx-indekset er også den britisk bank Standard Chartered, der især er aktiv i Asen, Afrika og Mellemøsten. Banken har fremlagt et uventet stor underskud på 139 mio. dollar mod et overskud på 1,5 mia. dollar i samme periode sidste år. Afskrivninger plager banken, der som modforanstaltning har fjerne udbyttet for andet halvår og planlægger at nedlægge 15.000 job og udbyde nye aktier. Aktien falder 9,4 pct.

To danske selskaber er omvendt med i toppen af Stoxx-indekset. Det er TDC med en stigning på 6,1 pct. og Coloplast med en stigning på 5,3 pct. Begge som belønning for dagens regnskaber.

Britiske Tullow Oil følger olieprisstigningerne og har i har lagt sig i toppen i Stoxx-indekset med en stigning på 12,7 pct.

Schweiziske Dufry løftes 5,0 pct. Selskabet, der der ejer en række toldfrie butikker i lande som Frankrig, Mexico, Rusland, Singapore og USA, har leveret et resultat for tredje kvartal, der overgår analytikernes forventninger. Selskabet er desuden gået i gang med at lægge detaljerede planer for integrationen af den italienske rival World Duty Free, der driver 495 toldfrie butikker i lufthavne verden over.

Finans TV: Katja Damkier Hansen orienterer om bevægelserne på dagens aktiemarked