Aktier: De europæiske aktier klatrede ned fra toppen

De europæiske aktiemarkeder stod ikke distancen i torsdagens marked, hvor det eller så ud til fortsat klatretur mod toppen med en stigning på næsten 1 pct., da det så lysest ud.

Foto: SUZANNE PLUNKETT. London Stock Exchange.
Læs mere
Fold sammen

Men da markederne lukkede var det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks tilbage i status quo belastet af fald i finansindekset på 1,4 pct. og for energiaktierne på 1,3 pct. på sektorplan.

På de store aktiemarkeder sluttede dagen med en stigning for det tyske DAX-indeks på 0,9 pct. og på 0,1 pct. for det franske CAC 40-indeks, mens FTSE 100-indekset i London faldt 0,9 pct. baglæns.

I toppen af Stoxx 600-indekset sluttede det britiske medicinalselskab Indivior, som bidrog med en regnskabsoverraskelse med et højere nettooverskud end ventet. Aktien steg 15,9 pct.

Air France-KLM, der endte på andenpladsen, steg 11,2 pct. efter sit regnskab, som viste en omsætning på 26,1 mia. euro sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde sigtet efter et salg på 25,7 mia. euro. Det blev omsat til et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 2,45 mia. euro mod ventet 2,22 mia. euro.

Stoxx 600-indeksets skyggeside toppedes af det britiske olieselskab Tullow Oil, som rapporterede om mulige tekniske problemer på en offshore-produktionsenhed i ghanesisk farvand. Aktien faldt 11,5 pct.

Ligeledes britiske Anglo American faldt 7,7 pct. i forlængelse af, at Standard & Poor's nedgraderede mineselskabets obligationer til "junk" - samt generelt faldende råvarepriser.

Den schweiziske fødevaregigant Nestlé, der står bag mærker som Smarties, Kit Kat og hele 70 forskellige mærker af vand på flaske, havde i sit seneste regnskabsår en større organisk omsætningsvækst end ventet. Men forventningerne skuffede markedet, der trak Nestlé-aktien 3,7 pct. ned.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk