Aktier: De asiatiske investorere følger i Wall Streets fodspor

De asiatiske aktieinvestorer følger onsdag morgen fodsporene i sneen fra deres amerikanske kolleger på det vinterklædte Wall Street. Tirsdagens rekyl i USA afspejles generelt i de asiatiske markeder, der for en stor dels vedkommende ligger med sorte tal på indeks-niveau.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger onsdag med et plus på 0,5 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

- Markedet drager et lettelsens suk. Tilliden er så småt på vej tilbage, efter at emerging markets-nationernes valutaer har stabiliseret sig, og de amerikanske data ikke var så slemme som ventet. Det amerikanske rekyl giver god grund til stigninger i markedet efter det massive udsalg, siger markedsstrateg Masaaki Yamaguchi fra Nomura Holdings i Tokyo til Bloomberg News.

Der er dog fortsat en vis underliggende nervøsitet i markedet, og mange foretrækker fortsat at forblive på sidelinjen frem mod fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

I Tokyo får investorerne et plaster på såret i forhold til tirsdagens massive kurstab. En lettere svækkelse af yen i takt med, at uroen omkring vækstmarkeder er aftaget, giver en del tillid tilbage og styrker risikoappetitten.

Det toneangivende Nikkei-indeks stiger 1,6 pct., mens det bredere Topix-indeks øger med hele 2,1 pct.

Børserne på det kinesiske fastland er fortsat lukket for fejring af det ugelange kinesiske nytår, men i Taiwan er investorerne tilbage efter en uges fravær og en tilpasning til den internationale udvikling betyder et fald i Taiex-indekset på 2,3 pct. Hang Seng i Hongkong ligger samtidig med et marginalt fald på 0,1 pct.

Blandt de andre børser i regionen ligger Sydkoreas Kospi-indeks med et plus på 0,5 pct., mens Singapores Straits Times stiger 0,3 pct.

Futures på S&P samt Nasdaq-indeksene ligger onsdag med et fald på 0,2-0,3 pct. i Asien.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,6

Topix 2,1

Hongkongs Hang Seng -0,1

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex -2,3

Sydkoreas Kospi 0,5

Indiens BSE Sensex -0,4

Singapores STI 0,3

Sydney ASX 200 -0,5

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk