Aktier: De asiatiske aktier ryster amerikansk it-udsalg af sig

De asiatiske aktiemarkeder er klædt i grønt tirsdag, efter at de har rystet det amerikanske udsalg af it-aktier af sig. Den amerikanske nedtur begyndte i fredags, da Goldman Sachs advarede om, at it-aktier som Facebook, Amazon, Apple, Microsoft og Alphabet måske havde overpræsteret.

Men samlet set er bevægelserne begrænsede forud for rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der starter tirsdag og slutter med en udmelding onsdag aften danske tid.

Det er ventet, at Federal Reserve vil hæve renten - og derfor er det centralbankchef Jenet Yellens ord, der efterfølgende vil blive vejet på en guldvægt. Investorerne vil fokusere på nyt om tempoet i yderligere stramninger i den amerikanske økonomi.

Selskabsspecifikt ligger de defensive aktier med plusser tirsdag. Tokyo Electric Power Holdings stiger med 0,4 pct., mens Takeda Pharmaceutical er oppe med 0,3 pct. Bryggeriet Kirin bruser op med 0,7 pct. , mens dampen er gået af Toshiba Corp, der falder med 0,8 pct. efter en stigning på 9,4 pct. mandag.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, falder med 0,07 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,2 pct. Det australske ASX 200-indeks stiger med 1,2 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,3 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,5 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 går henholdsvis 0,4 pct. og 0,2 pct. frem, mens Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,5 pct.