Aktier: De amerikanske aktier vil svinge omkring nulpunktet

Ligesom det er tilfældet blandt de europæiske aktieindeks, ser det ud til, at aktierne på den anden side af Atlanten heller ikke helt vil kunne beslutte sig for, om de skal stige eller falde.

 

De amerikanske aktiefutures peger således i S&P 500-indeksets tilfælde på en næsten flad åbning.

De seneste dages handel har budt på stigninger efter de markante fald, der fulgte i kølvandet på den britiske afstemning om fortsat medlemskab af EU. Men nu virker det til, at markederne er ved at stabilisere sig. Det betyder dog ikke, at faren er overstået, lyder det:

- Selv om det har været en meget hurtig og bred genopretning, tror jeg, at investorer vil blive mere selektive nu, siger Justin Urquhart Stewart, medstifter af Seven Investment Management, til Bloomberg News.

- Centralbankerne gjorde det rigtige ved at reagere hurtigt over for brexit-resultatet - det har afværget panik. Men vejen herfra er meget usikker. Man kan retfærdiggøre en fortsat genopretning for amerikanske aktier, fordi tidslinjen for strammere pengepolitik blev fuldstændig ændret, fortsætter han.

Han henviser til, at det er de færreste, der nu tror, at den amerikanske centralbanken, Federal Reserve, vil hæve renten inden for den nærmeste fremtid.

Onsdag lukkede S&P 500-indekset med et plus på 1,7 pct. til 2070,77. De tunge aktier i Dow Jones steg 1,6 pct. til 17.694,68, og Nasdaq-papirerne sluttede med en gevinst på 1,9 pct. til 4779,25.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk