Aktier: De amerikanske aktier fortsætter i rødt

De amerikanske aktier var atter på tilbagetog mandag.

Læs mere
Fold sammen

Det er stadig det uforløste græske dilemma, der spøger, efter det i weekenden stod klart, at Grækenland og landets kreditorer endnu ikke er nået frem til en løsning af landets gældsproblem.

Mandag skred S&P Indekset med 0,5 pct. i negativ retning til 2084,43, mens det tidligere på dagen var helt nede med 1 pct. Dow Jones faldt med 0,6 pct. til indeks 17.791,17, mens Nasdaq tog stikket hjem med det mindste fald på 0,4 pct. til 5029,97.

Samlet skiftede omkring 5,9 mia. aktier hænder på det amerikanske aktiemarked mandag, hvilket er 7,6 pct. lavere end gennemsnittet set over de seneste tre måneder.

- Alle har blikket rettet mod tumulten omkring de græske forhandlinger, hvilket ryster markederne - ikke bare i USA men globalt, siger Chad Morganlander, Stifel, Nicolaus & Co.

- Det er det ugentlige tema. Og oveni kommer eventuelle meddelelser fra centralbanker - især Federal Reserve - senere på ugen, siger han til Bloomberg News.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, begynder et todages møde tirsdag, men det forventes ikke, at man vælger at røre ved renten i denne omfang.

Bedre amerikanske nøgletal siden det seneste møde i centralbanken har dog øget muligheden for en amerikanske rentestigning til september. Men det vil centralbankchef Janet Yellen måske løfte sløret for på et pressemøde onsdag.

Tirsdag morgen ser tendensen med aktiefald ud til at fortsætte, når Wall Street åbner i eftermiddag. De de amerikanske aktiefutures ligger til fald mellem 0,1 pct. og 0,2 pct.