Aktier: Danske Bank presser C20 i rødt

Danske Banks regnskab for andet kvartal får en kølig modtagelse på aktiemarkedet, hvilket er med til at presse det danske marked i rødt fra åbningen torsdag morgen.

Foto: Nasdaq Copenhagen. Efter kort tids handel falder det danske eliteindeks, C20 Cap, med 0,3 pct. til 1022,99.
Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel falder det danske eliteindeks, C20 Cap, med 0,3 pct. til 1022,99.

Danske Bank kom ud af andet kvartal med et overskud på 4418 mio. kr., hvilket var et fald på omkring 50 mio. kr. fra året før og lidt dårligere end forventet.

Toplinjen var på 11,5 mia. kr., og det var knap 300 mio. kr. højere end forventet. Indtægter fra gebyrerne faldt mere end forventet, nettorenteindtægterne var til gengæld højere end ventet, hvilket også var tilfældet for de volatile handelsindtægter.

Hos Jyske Bank kalder man regnskabet godt, men investorerne på aktiemarkedet er ikke enige, og aktien falder 1,4 pct. til 178,20 kr.

»Det er et godt regnskab, det er der ingen tvivl om. Det er den udvikling, vi ser i nettorenteindtægterne, som jeg hæfter mig ved.«

»Det er lidt skuffende på gebyrsiden, men de to opvejer lidt hinanden. Man kan jo ikke tage fra dem, at de kommer en smule bedre ud end konsensus på indtægterne,« siger Thomas Eskildsen, der spåede en stigning på et par procenter inden åbningen på aktiemarkedet.

Omvendt er der pæn fremgang til kollegaen Nordea, der leverede et positivt regnskab onsdag og fortsætter frem torsdag med en stigning på 1,2 pct. til 60,25 kr.

Fest for FLS

Den stigning er dog ikke nok til at overgå FLSmidth-aktien, der tager førstepladsen i C20 med en stigning på 3,1 pct. til 273,40 kr.

Det sker, efter at ingeniørkoncernens finske konkurrent Metso har gjort status for andet kvartal. Hos Nykredit hæfter aktieanalytiker Klaus Kehl sig ved, at Metso melder om en stabilisering i markedet, hvilket dog ikke er slået igennem i tallene endnu.

Samtidig kan FLSmidth konstatere, at markedet bliver en aktør mindre, da japanske Komatsu har købt amerikanske Joy Global i en handel til knap 20 mia. kr.

De to selskaber er dog ikke direkte konkurrenter til FLSmidth, da de leverer udstyr til andre faser af minedrift, men en konsolidering i industrien kan alligevel være positivt, vurderer Klaus Kehl.

Uden for C20 er der fokus på Dong-aktien, som falder 0,5 pct. til 264 kr., efter at Carnegie har startet dækning af selskabet med en salgsanbefaling og et kursmål på 220 kr. Onsdag steg aktien 4,5 pct., da en række storbanker omvendt indledte dækning af aktien med positive anbefalinger.

Der er også blevet kigget på Topdanmark-aktien, da britiske Barclays ifølge Bloomberg har sænket kursmålet for aktien til 176 kr. fra 191 kr., mens anbefalingen fortsat er positiv i form af "overvægt". Aktien stiger 0,2 pct. til 165,10 kr.

SAS i fokus

Der er også fokus på SAS, da konkurrenten Lufthansa har nedjusteret forventningerne til årets resultat. Det skyldes blandt andet de seneste terrorangreb i Europa og generel økonomisk usikkerhed, som har påvirket antallet af bestillinger på de lange ruter.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, at meldingen er skidt for hele industrien, men at det vil næppe ramme SAS lige så hårdt.

»SAS har ikke så mange langdistanceruter og er ikke en helt så global operatør som Lufthansa. Derudover har SAS mange ruter i Skandinavien, og det virker til, at de nære rejser ikke er ramt i samme grad som de lange flyvninger,« siger Jacob Pedersen.

SAS-aktien falder fra åbningen 0,8 pct. til 13 kr.

Senere kommer der nyt fra den islandske protesevirksomhed Össur, som kommer med regnskab torsdag aften. Inden da stiger aktien 0,8 pct. til 26,20 kr.