Aktier: Danske Bank og GN ventes i fokus

Danske Bank og GN Store Nord lægger mandag hæderligt fra land efter nye anbefalinger af aktierne fra analytikerkorpset.

Læs mere
Fold sammen

Ændringerne falder på en dag, hvor den underliggende stemning i markedet er negativ. De amerikanske aktier er nemlig faldet, siden markederne i Europa lukkede i fredags, og de asiatiske markeder er samtidig startet ugen i minus. I Tyskland og Storbritannien falder de toneangivende indeks fra åbningen i størrelsesordenen 0,5 pct.

Herhjemme nøjes C20 Cap-indekset dog med et fald på 0,1 pct. til 973,02.

Danske Bank, der har fået løftet sin anbefaling af Royal Bank of Canada til »outperform« fra tidligere »sector perform«, er åbnet 0,1 pct. højere 186,60 kr. Danske Bank sluttede mandag 2,8 pct. højere i 186,50 kr. efter et markant fald på 7,1 pct. i kølvandet af et skuffende kvartalsregnskab torsdag.

For kollegaerne i Nordea indledes en ny periode under bankens nye topchef Casper von Koskull, der har første arbejdsdag i stillingen. Nordea falder med 0,9 pct. til 74,75 kr.

GN Store Nord retter sig 0,7 pct. til 124,50 kr. efter sit svage kvartalsregnskab, som sendte aktien baglæns med 5,6 pct. fredag til 123,7 kr.

Nordea har dog efterfølgende hævet anbefalingen af aktien til ”hold” fra ”sælg” og kursmålet til 125 kr. fra 110 kr. Alm. Brand har derimod sænket GN-kursmålet til 155 kr. fra tidligere 180 kr. Anbefalingen er fortsat ”køb”, skriver Bloomberg News. Også JPMorgan har droslet en smule ned for sit GN-kursmål med 3 kr. til 149 kr., mens Handelsbanken har reduceret sit kursmål til 140 kr. fra 145 kr. JPMorgan anbefaler "overvægt" af GN, og Handelsbankens anbefaling er ”akkumuler”.

Blandt bankerne har Jyske Bank fået reduceret sit kursmål af Handelsbanken til 395 kr. fra 420 kr. Anbefalingen fastholdes på "akkumuler." Banken falder mandag med 1,1 pct. til 327,40 kr.

Også Novo har været en tur igennem børshuset Jefferies regneark, som nu indikerer et kursmål på 340 kr. mod tidligere 400 kr. Aktien i Novo er åbnet 0,3 pct. højere i 361,20 kr. Anbefalingen hos Jefferies er "hold".

Endelig har TDC fået løftet anbefalingen af Alm. Brand Markets til "neutral" fra "sælg". Teleaktien ligger fredag næsten uændret i 35,54 kr.

Fra nøgletalsfronten vil der blive holdt øje med eftermiddagens amerikanske erhvervstillidsindikator, ISM, for fremstillingsindustrien. Ugens væsentligste nøgletal kommer dog først på fredag, hvor det er tid til den månedlige jobrapport fra USA. Statistikken er ikke mindst vigtig i forhold til den amerikanske centralbanks vurdering af, hvornår økonomien er stærk nok til at tage i mod en renteforhøjelse.

TV: Casper Schrøder tager pulsen på aktiemarkederne