Aktier: Danske Bank og GN ventes i fokus

Danske Bank og GN Store Nord kan komme i søgelyset fra åbningen mandag, hvor investorerne skal fordøje nye anbefalinger af aktierne fra analytikerkorpset.

Læs mere
Fold sammen

Ændringerne falder på en dag, hvor den underliggende stemning i markedet syner negativ. De amerikanske aktier er nemlig faldet, siden markederne i Europa lukkede i fredags, og de asiatiske markeder er samtidig startet ugen i minus. I Europa indikerer futuren på det tyske DAX-indeks et fald på 0,7 pct.


- Vi venter en lidt blød start. Der kommer ikke de helt store regnskaber i dag, men så begynder de at tikke ind fra i morgen, hvor der blandt andet kommer Coloplast, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Tirsdag gør også TDC og Genmab status, og der venter i det hele taget en spændende regnskabsår med nyt fra Vestas og A.P. Møller-Mærsk henholdsvis torsdag og fredag.

Mandag kan der være grund til at holde øje med Danske Bank, der har fået løftet sin anbefaling af Royal Bank of Canada til ”outperform” fra tidligere ”sector perform”. Danske Bank sluttede mandag 2,8 pct. højere i 186,50 kr.

For kollegaerne i Nordea indledes en ny periode under bankens nye topchef Casper von Koskull, der har første arbejdsdag i sin nye stilling.


GN Store Nord kan fortsat få opmærksomhed, efter sit svage kvartalsregnskab, som sendte aktien baglæns med 5,6 pct. fredag til 123,7 kr.


Nordea har dog hævet anbefalingen af aktien til ”hold” fra ”sælg” og kursmålet til 125 kr. fra 110 kr. Alm. Brand har derimod sænket GN-kursmålet til 155 kr. fra tidligere 180 kr. Anbefalingen er fortsat ”køb”, skriver Bloomberg News. Også JPMorgan har droslet en smule ned for sit GN-kursmål med 3 kr. til 149 kr., mens Handelsbanken har reduceret sit kursmål til 140 kr. fra 145 kr. JPMorgan anbefaler "overvægt" af GN, og Handelsbankens anbefaling er ”akkumuler”.

Blandt bankerne har Jyske Bank fået reduceret sit kursmål af Handelsbanken til 395 kr. fra 420 kr. Anbefalingen fastholdes på "akkumuler." Banken faldt fredag med 1,7 pct. til 331,10 kr.

Også Novo har været en tur igennem børshuset Jefferies regneark, som nu indikerer et kursmål på 340 kr. mod tidligere 400 kr. Aktien i Novo lukkede fredag i 360,30 kr. Anbefalingen hos Jefferies er "hold".

Fra nøgletalsfronten vil der blive holdt øje med eftermiddagens amerikanske erhvervstillidsindikator, ISM, for fremstillingsindustrien. Ugens væsentligste nøgletal kommer dog først på fredag, hvor det er tid til den månedlige jobrapport fra USA. Statistikken er ikke mindst vigtig i forhold til den amerikanske centralbanks vurdering af, hvornår økonomien er stærk nok til at tage i mod en renteforhøjelse.