Aktier: Danske Bank kan styre retningen

Investorerne skal torsdag morgen fordøje Danske Banks regnskab for andet kvartal, og det kan meget vel blive styrende for retningen i C20 Cap-indekset, hvor der næppe er store udsving i vente.

Foto: Nasdaq Copenhagen. Siden dansk børslukning onsdag, hvor eliteindekset steg 1,3 pct. til 1026,28, har det amerikanske marked ligget mere eller mindre fladt, hvilket futures også gør torsdag morgen. De britiske futures falder til gengæld 0,3 pct.
Læs mere
Fold sammen

Siden dansk børslukning onsdag, hvor eliteindekset steg 1,3 pct. til 1026,28, har det amerikanske marked ligget mere eller mindre fladt, hvilket futures også gør torsdag morgen. De britiske futures falder til gengæld 0,3 pct.

Danske Bank er fra morgenstunden kommet med regnskab for andet kvartal, der landede relativt tæt på de forventninger, som aktieanalytikerne havde inden regnskabet. Bundlinjen faldt med 50 mio. kr. til 4418 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet med en flad udvikling.

Toplinjen var på 11,5 mia. kr., og det var knap 300 mio. kr. højere end forventet. Indtægter fra gebyrerne faldt mere end forventet, nettorenteindtægterne til gengæld var højere end ventet, hvilket også var tilfældet for de volatile handelsindtægter.

Danske Bank-aktien steg onsdag med 2,5 pct. til 180,70 kr., hvor investorerne sendte aktien op, efter at kollegaen Nordea kom med et regnskab til den positive side.

Og netop Nordea kan komme i fokus igen torsdag, da en række finanshuse har haft aktien under lup efter onsdagens tal. Der er dog kun blevet lavet beskedne justeringer af kursmål hos blandt andet UBS og JPMorgan. Nordea-aktien steg onsdag 3,4 pct. til 59,55 kr.

I en anden sektor kan der senere torsdag komme opmærksomhed på FLSmidth, da ingeniørkoncernens finske konkurrent Metso gør status for andet kvartal, hvilket kan fortælle investorerne om den nuværende situation på det pressede minemarked.

Uden for C20 kan der komme fokus på forsikringskoncernen Topdanmark, da britiske Barclays ifølge Bloomberg har sænket kursmålet for aktien til 176 kr. fra 191 kr., mens anbefalingen fortsat er positiv i form af "overvægt". Aktien lukkede onsdag i 164,80 kr.

Der kan muligvis også være en smule fokus på SAS, da konkurrenten Lufthansa har nedjusteret forventningerne til årets resultat.

Det skyldes blandt andet de seneste terrorangreb i Europa og generel økonomisk usikkerhed, som har påvirket antallet af bestillinger.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen kan der være opmærksomhed omkring Össur, da den islandske protesevirksomhed kommer med regnskab torsdag aften, hvorfor det er sidste mulighed for at positionere sig i aktien.