Aktier: Danske Bank i toppen - Pandora skraber bunden

Investorerne kvitterer for Danske Banks kvartalsregnskabet for fjerde kvartal med en kursstigning.

Investorerne kvitterer for Danske Banks kvartalsregnskabet for fjerde kvartal med en kursstigning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabet har fået smilet frem på aktionærernes læber, da udbyttet blev større end ventet. Samlet kan man som aktionær i banken se frem til at 5,50 kr. pr. aktie samt et stort tilbagekøbsprogram for egne aktier, fremgår det af bankens regnskab for 2014. Og det er en forhøjelse fra 2,00 kr. pr. aktie i 2013.

Danske Bank ligger med i førerfeltet i tirsdagens tidlige handel på fondsbørsen, og en aktie ligger til et plus på 1,6 pct. til 174,90 kr.

Ser man på det danske aktiemarked overordnet, tegner det generelt til stigninger tirsdag. Dermed følger aktierne et efterslæb fra USA. Og aktiekurserne i Vestas og FLSmidth ligger og slås med Danske Banks i toppen af C20.

Investorerne har fået lyst til vindmølleaktier, efter Vestas har fået en hjælpende hånd fra den amerikanske præsident Barack Obamas, der i sit budget for 2016 har fortsatte skattelettelser for vind- og solenergi. Det forslag har fået indflydelse på aktien fra morgenstunden. Vestas stiger ligeledes med små 2 pct. til 265,70 kr. tirsdag morgen.

FLSmidth ligger forrest i C20 Cap-indekset med en stigning på 2,5 pct. til 286,30 kr. og bliver båret med op af stigende råvarepriser. Priserne på olie er steget op mod 10 pct. over det seneste døgn, og udsigterne til øget efterspørgsel fra især Kina er med til at holde priserne oppe.

Carlsberg blander sig i toppen og stiger med lidt over 1,4 pct. til 499,00 kr., på trods af at bryggerigiganten har fået kursmålet nedjusteret til 500 kr. fra 525 kr. af SEB, der har anbefalingen "hold".

Smykkeselskabet Pandora ligger som bundprop i torsdagens første aktiehandler. Bank of America Merrill Lynch har sat sin anbefaling på aktien ned fra "køb" til "underperform" og kursmålet reduceres til 400 kr. fra 620 kr. Og det får investorerne til at følge rådet, og aktien falder med 5,4 pct. til 434,60 kr.

Senere tirsdag vil investorerne holde øje med Nationalbankens valutareserve samt amerikanske fabriksordre for december. Begge tal offentliggøres klokken 16.00.

Mandag sluttede C20 Cap i 859,61 eller 0,3 pct. lavere end slutniveauet fredag eftermiddag. Torsdag morgen stiger indekset med 0,16 pct. til 861,0.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 43 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk