Aktier: Danske Bank forrest i positivt marked

Efter tirsdagens klare fald er den positive stemning umiddelbart vendt tilbage fra åbningen af det danske aktiemarked onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Efter 15 minutters handel ligger C20 Cap-indekset 0,4 pct. højere i 956,67, efter fremgang i 13 af indeksets 20 aktier. Tirsdag faldt samtlige aktier i indekset, som blev trukket ned med 1,4 pct. fra mandagens rekordniveau.

- Vi venter, at markedet vil åbne højere som en modreaktion på de fald, vi fik tirsdag, og så må vi så se, hvordan dagen udvikler sig. Vi må forvente noget nervøsitet op mod udmeldingerne fra den amerikanske centralbank, sagde senior aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea før åbningen til Ritzau Finans.

- Vi forventer, at Fed streger frasen om tålmodighed, og det vil sige, at de lægger op til en renteforhøjelse tidligst i juni. Det er også det, flere andre forventer, så jeg tror, det vil være en overraskelse, hvis de ikke gør det, sagde Jesper Bamberger endvidere.

Danske Bank har lagt sig i toppen af C20-indekset med en stigning på 1,4 til 176,6 kr. Banken læner sig op af en opgraderet kreditvurdering fra kreditvurderingsbureauet Moody's, som i første omgang har sat bankens ratings på "review" for en mulig opgradering.

Aktien kan også være påvirket af, at Nationalbanken har øget den såkaldte folioramme fra 37 mia. kr. til 145 mia. kr., for mens indskudsbevisrenten er minus 0,75 pct., så ligger folierenten på nul. At bankerne kan placere til nul i stede for til negativ rente giver ifølge chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit Markets isoleret set en alt andet lige årlig rentebesparelse til bankerne og realkreditinstitutterne på i omegnen af 800 mio. kr.

Det canadiske finanshus RBC har desuden hævet kursmålet for Danske Banks aktier til 165 kr. fra 150 kr., og anbefalingen er løftet til ”sector perform” fra ”underperform”. RBC har også kigget nærmere på Nordea og løftet kursmålet til 109 svenske kr. fra 95 svenske kr. Nordeas aktie stiger 0,9 pct. til 92 kr.

Novo Nordisk har fået løftet kursmålet hos svenske SEB til 400 kr. fra tidligere 375 kr., mens til trods for det falder aktien 0,5 pct. til 338,40 kr.

William Demant Holding og GN har været i kikkerten hos Sanford C. Bernstein, der hæver kursmålet på WDH til 390 kr. fra 365 kr. og på GN til 183 kr. fra 160 kr. WDH falder 0,4 pct. til 566 kr., mens GN stiger 0,7 pct. til 152,4 kr.

Porebetonvirksomheden H+H kunne onsdag morgen fortælle, at den har fået fuldtegnet det salg af nye aktier, den udbød tirsdag. Kapitaludvidelsen er blevet tegnet til en kurs på 46 kr. per aktie, og salget af de 980.019 aktier vil dermed give selskabet et bruttoprovenu på 45,08 mio. kr.

Tegningen blev overtegnet, og der vil blive foretaget individuel tildeling af de nye aktier. H+H har til hensigt at anvende nettoprovenuet til at styrke sit kapitalgrundlag efter opkøbet af Grupa Prefabet S.A. Aktien i H+H ligger uændret i 48,4 kr.

Efter at B&O forleden annoncerede nye nedskæringer og omkostningsreduktioner, har Nordea Markets hævet kursmålet for aktien til 40 kr. fra tidligere 33 kr. Anbefalingen er dog uændret "sælg". B&O-aktien ligger 0,6 pct. lavere i 49 kr.

DSV kan få opmærksomhed fra tredje kvartalsregnskabet for amerikanske Fedex. Aktien i den danske transportvirksomhed falder fra åbningen 0,3 pct. til 215,4 kr.

Nordic Shipholding, der ligger 0,8 pct. højere i 1,20 kr., leverede før børstid regnskab. Der blev nået et overskud på 2,3 mio. dollar i året påvirket af en engangsindtægt på 5,2 mio. dollar fra tilbageførsel af nedskrivning i forbindelse med skibssalg.

Bioporto stiger 3,9 pct. til 1,87 kr. efter offentliggørelsen af sit regnskab for 2014. Selskabet venter i 2015 en omsætningsfremgang og en nedbringelse af underskuddet.

/ritzau/FINANS