Aktier: Dansk biotekselskab brager frem i ellers rød amerikansk start

De amerikanske aktier er som ventet startet i negativt terræn tirsdag, hvor blandt andet Storbritannien er i fokus efter talen fra premierminister Theresa May, der ligger op til et "hårdt brexit", hvor briterne melder sig helt ud af samarbejdet og det indre marked.

/ AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Til gengæld lægger Theresa May op til en frihandelsaftale med EU, og reaktionen på de finansielle markeder har umiddelbart været et kraftigt styrket pund og en mere positiv udvikling blandt aktierne - de britiske af slagsen undtaget.

Generelt er de fleste europæiske aktier fortsat let underdrejede, og i USA er de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, startet med fald på mellem 0,2 pct. og 0,4 pct.

En afstikker er det danske biotekselskab Forward Pharma, der stiger over 50 pct. efter et forlig i milliardklassen med Biogen.

Blandt enkeltaktierne er der fokus til storbanken Morgan Stanley, der leverede langt over forventning med sine regnskabstal for fjerde kvartal.

Indtjeningen per aktie landede således på 0,81 dollar mod ventet 0,65 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Dermed var resultatet også over forventningen hos selv den mest optimistiske analytiker, idet spændet for indtjeningen per aktie lå mellem 0,48 dollar og 0,75 dollar.

Resultatet blev hentet på baggrund af samlede indtægter på 9,02 mia. dollar mod ventet 8,48 mia. dollar blandt analytikerne. Også her leverede Morgan Stanley bedre end den mest optimistiske analytiker havde ventet - nemlig 8,81 mia. dollar.

Morgan Stanley-aktien er dog startet stort set uændret efter en klar stigning i formarkedet.

Men tendensen til appetit på finansaktier gør sig generelt meget gældende i USA netop nu, lyder det fra Formuepleje, der peger på en sektorrotation mod mere cykliske papirer som eksempelvis finans.

Og det har blot hjulpet på tendensen med et par gode regnskaber fra de store banker.

- Både Bank of America og JPMorgan Chase har overrasket positivt og er kommet bedre ud af 2016 end forventet, og i forhold til den aktuelle sektorrotation er det i høj grad også de finansielle selskaber, som har været førerhundene. Det skyldes forventninger om både et øget økonomisk momentum og højere inflation. Begge har været afgørende elementer i forhold til udviklingen siden valget i USA, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje.

Og til de positive regnskaber kan man altså nu også lægge Morgan Stanley.

Knap så godt ser det ud for smykkeselskabet Tiffany, der ikke kunne følge med forventningerne i sit julesalg.

Det sammenlignelige salg i de to måneder, der sluttede med udgangen af december, faldt således med 2 pct., blandt andet trukket ned af fald i Europa og USA samt sikkerhedsrelaterede udfordringer ved butikken i nærheden af Trump Tower i New York.

Tiffany-aktien falder 2,7 pct. til 79,70 dollar fra start.

Blandt de helt små aktier er der kraftig medvind til det danske biotekselskab Forward Pharma, som er noteret i USA. Selskabet har indgået et forlig med biotekkæmpen Biogen.

Forliget betyder, at det danske selskab nu kan se frem til at få udbetalt 1,25 mia. dollar, svarende til 9 mia. kr. fra Biogen.

Forward Pharma stiger hele 54,9 pct. til 28,42 dollar i den indledende handel.