Aktier: Dagens tre regnskabskæmper trækker C20 i minus

Det er en taltung dag på det danske aktiemarked torsdag, hvor regnskabsaktuelle Novo Nordisk, Danske Bank og Jyske Bank trækker det danske eliteindeks, C20 Cap, i minus med 1 pct. til 982,13 kort før middag.

Foto: Christian Als. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Novo Nordisk kom før børsåbning med et regnskab, som viste et større overskud end ventet, men også bød på forsigtige forventninger. Medicinalgiganten omsatte for 26,8 mia. kr. mod 22,2 mia. kr. i samme periode året før. Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 27,1 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Medicinalaktien bliver yderligere presset af dystre meldinger fra den franske konkurrent Sanofi, der har sænket sine diabetes-forventninger frem mod 2018.

- Det danske marked er meget præget af udviklingen i Novo, som er svinget lidt frem og tilbage efter regnskabet i morges. Selve resultatet burde Novo ikke falde så meget på, så det er meldingen fra Sanofi, der for alvor presser aktien nedad, siger Danske Banks chefhandler Mads Zink til Ritzau Finans.


Novo Nordisk-aktien falder 2,7 pct. til 374,20 kr.

Også landets største bank, Danske Bank, var, før markedsklokkerne ringede ind, på banen med sit regnskab for tredje kvartal.
Her havde markedet sat næsen op efter en opjustering af forventningerne til trods for, at de seneste bankregnskaber har vist besvær på toplinjen. Men opjusteringen udeblev.

Banken tjente mindre i tredje kvartal end ventet blandt analytikerne, idet nettoresultat viste en stigning til 3668 mio. kr. fra 3274 mio. kr. i samme periode sidste år. Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates havde analytikerne ventet et løft i resultatet til 3778 mio. kr.


Danske Bank-aktien falder 4,5 pct. til 186,40 kr. og agerer bundprop i C20-indekset skarpt forfulgt af den silkeborgensiske bankkollega Jyske Bank.


Jyske Bank fuldendte torsdag trioen af C20-regnskaber, og heller ikke fra det midtjyske var der opløftende nyheder. Banken fik et overskud før skat på 352 mio. kr. mod 517 mio. kr. i kvartalet 2014, der er hårdt ramt af det lave renteniveau.

Dog har banken i sinde at give aktionærerne 1 mia. kr. tilbage i 2016. Det vil ske dels ved et aktietilbagekøbsprogram, dels ved at betale et udbytte - noget, banken ellers ikke har haft for vane.

Selskabets administrerende direktør, Anders Dam, erkender, at det samlede resultat ikke er tilfredsstillende, og investorerne er tilsyneladende af samme overbevisning, idet aktien dykker 3,4 pct. til 336,60 kr.

I den modsatte ende af C20-indekset ligger Novozymes, der stiger 1,8 pct. til 317,40 kr. uden de store selskabsspecifikke nyheder. Mads Zink noterer dog, at der er meget dæmpet aktivitet i handlen med aktien.


I hælene på enzymaktien ligger høreapparatproducenten GN Store Nord, der fredag er aktuel med sit regnskab for tredje kvartal. Noget kan tyde på, at investorerne venter godt nyt fra høreapparatkoncernen, idet aktien stiger 0,5 pct. til 129,80 kr.


Onsdag var der fokus på DSV efter et flot regnskab for tredje kvartal, der sendte aktien op med 3,3 pct. Siden har investorerne sovet på regnskabet, og det gælder også finanshusene Barclays og Danske Bank, der begge hæver kursmålet med 30 kr. til henholdsvis 390 kr. og 330 kr.

Hos Nykredit betyder kursstigningen, at anbefalingen af DSV-aktien sænkes til "neutral" fra "outperform". Aktien i DSV falder torsdag tilbage med 1,8 pct. til 276,60 kr.


Uden for C20 er Zealand Pharma ramt af Sanofis nedjustering, og aktien falder med 7 pct. til 152,50 kr. Omvendt stiger Chemometec efter en opjustering af forventningerne i forbindelse med regnskabet for første kvartal, og handlerne sender aktien 10,6 pct. i vejret til 20,90 kr.