Aktier: Dagen kan starte med røde tal

Det tyder på, at den positive stemningen bliver vendt til lidt negative takter, når det danske aktiemarked åbner onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag strøg aktierne i grønt i takt med stigningen i olieprisen, der dominerer udviklingen på de globale aktiemarkeder. Det danske C20 Cap-indeks sluttede i 1013,01 efter en stigning på 1,7 pct. i forhold til mandagens lukkeniveau. Det er 14 dage siden, at indekset sidst lå over 1000-niveauet.

Onsdag falder prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 2,4 pct. til 42,99 dollar fra morgenstunden, og det kan indikere, at aktierne også vil tage et lille dyk.

I USA lukkede de store indeks en blandet. S&P-indekset steg 0,3 pct., Dow Jones gik også op med 0,3 pct., og Nasdaq-indekset faldt 0,4 pct. De store amerikanske futures ligger dog i rødt onsdag morgen. På de asiatiske markeder er der stor forskel på udviklingen på de forskellige aktiebørser fra morgenstunden, og de kinesiske aktier dykker, mens de japanske aktier stiger. Den tyske DAX-future falder desuden 0,5 pct., hvilket ofte er en god indikator for, hvilken retning de danske aktier skal fra morgenstunden.

REGNSKAB FRA NOVOZYMES

På selskabssiden vil opmærksomheden særligt samle sig om Novozymes, der inden børsåbningen fremlagde regnskab for første kvartal. Selskabet klarede sig nogenlunde som ventet med et resultat af primær drift (EBIT) på 950 mio. kr., mens bundlinjen er lidt bedre end ventet. Nettoresultatet landede på 745 mio. kr. mod analytikernes forventninger om et resultat på 709 mio. kr. Novozymes nedjusterer desuden forventningerne til væksten målt i danske kroner til 1-3 pct. mod tidligere 3-5 pc.t som følge af lavere valutakurser. De øvrige forventninger fastholdes. Dagen før regnskabet steg aktien 3,8 pct. til 303,7 kr.

Biotekselskabet Genmab kan også løbe med opmærksomhed, da det fra morgenstunden opjusterede forventningerne til 2016 på grund af et "robust" salg af kræftmidlet Darzalex. Selskabet venter nu, at nettoomsætningen i år vil lande i intervallet 925-975 mio. kr. Det giver en stigning på 100 mio. kr. i forhold til de tidligere udmeldte resultatforventninger. Aktien sluttede 1,7 pct. højere i 967 kr.

Der bliver også set mere positivt på Vestas onsdag morgen, hvor Société Générale hæver kursmålet til 470 kr. fra 430 kr. og fastholder anbefalingen "hold". Vestas-aktien steg 0,8 pct. til 450,9 kr. tirsdag.

MOLS-LINIEN BLIVER PÅ BØRSEN

Uden for eliteindekset kan Mols-Linien komme i søgelyset, da selskabet sent tirsdag måtte meddele, at den planlagte afnotering 21. april er suspenderet indtil videre. Nasdaq OMX har givet grønt lys til afnoteringen, men en gruppe småaktionærers klage over beslutningen til Erhvervsankenævnet har fået opsættende virkning. Erhvervsankenævnet har dog endnu ikke taget stilling til, om fondsbørsens beslutning er korrekt eller ej. Mols-Liniens aktie endte tirsdag med et fald på 5,2 pct. til 63,50 kr.

Tirsdag kunne Bavian Nordic oplyse, at et fase 1-studie har vist, at en kombination af en Johnson & Johnson-vaccine og en Bavarian-booster mod ebola har effekt. Aktien lukkede uændret i 270 kr. forud for selskabets generalforsamling onsdag.

Der kommer også regnskabstal for to selskaber uden for eliteindekset. Ringkjøbing Landbobank fremlægger regnskab for årets første kvartal, og banken har en forventning om et basisresultat i niveauet 475-575 mio. kr. Bank-aktien lukkede 1,6 pct. højere i 1368 kr. Også Fast Ejendom kommer med regnskab for første kvartal, og tirsdag gik aktien 0,6 pct. op til 78,5 kr.

Der fragår desuden udbytte hos Cbrain på 0,10 kr. Tirsdag kom selskabet med en periodemeddelelse for første kvartal, og aktien steg 10 pct. til 44,2 kr.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk