Aktier: Dagen derpå - Dilling fulgt til dørs med et plus

Det er dagen efter regnskaberne fra blandt andet A.P. Møller-Mærsk, GN Store Nord samt B&O og fredag er det TDC, der løber med opmærksomheden på det danske aktiemarked.

Læs mere
Fold sammen

Det sker, efter at TDC "efter gensidig aftale" har vist den administrerende direktør Carsten Dilling døren og erstattet ham med den hidtidige CFO i TDC Pernille Erenbjerg.

Det toneangivende C20 Cap-indeks ligger fredag middag i 1028,01 efter en volatil uge med udsving mellem 1005 og 1035. Udsvingene er stort set de samme som i Europa.

- Kina og Grækenland er trådt ud på sidelinjen og bekymrer ikke så meget fredag som tidligere på ugen og så kan vi stille og roligt stige en smule, vurderer aktiehandler i Jyske Bank Kim Sejdelin Christensen over for Ritzau Finans.

TDC-aktien ligger lunt i midterfeltet af C20 med en stigning på 0,7 pct. til 45,23 kr.

- Det (afskedigelsen af Dilling, red.) er helt klart en overraskelse. Der var ikke noget i kortene, der viste, at en ny direktør var på vej, siger Michael Friis Jørgensen, teleanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

På regnskabsagendaen fredag stod høreapparatkoncernen WDH, der ligger i bunden af C20 med et fald på 1,5 pct. til 523 kr. Regnskabet for andet kvartal gav ellers en præcisering af forventningerne til driftsresultatet (EBIT) for hele året. Bunden i intervallet blev løftet til 1,8-2,0 mia. kr. fra tidligere meddelt 1,7-2,0 mia. kr. I første halvår landede EBIT-resultatet på 880 mio. kr., hvilket var 10 mio. kr. under analytikernes forventninger ifølge et estimat fra Ritzau Estimates.

Kollegaen GN revancherer sig efter torsdagsdukkerten på små 10 pct. på en cocktail bestående af skuffende regnskab, nedjustering og svindel. Fredag stiger aktier 0,6 pct. til 128,20 kr. Flere finanshuse har ellers sænket kursmål på aktien.

Hos Jyske Bank er man anderledes positiv.

- Trods de ekstraordinære forhold omkring regnskabssvindel ser det godt ud, vurderer Kim Sejdelin. Jyske Bank fastholder "køb"

Mærsks B-aktie kan fredag middag ikke holde de positive takter fra torsdagens overaskende regnskab og sætter sig omkring 0,6 pct. til 12.530 kr. Finanshuse har modtaget regnskabet blandet - nogle opjusterer, andre justerer den anden vej.

- Der er delte meninger i markedet om aktien trods det overraskende gode regnskab, men vi er positive ikke mindst på udviklingen i Line, hvor Maersk Line ser ud til at tage kampen op for at øge markedsandelene, siger aktiehandleren og finder det særdeles positivt.

Bang & Olufsens bestyrelsesformand Ole Andersen har fuld tillid til direktør Tue Mantoni, skriver Berlingske Business, men aktiemarkedet har fortsat ikke tillid til B&O, der sendes ned for anden dag i streg. Aktien faldt torsdag knap 14 pct. oven på regnskabet og ligger fredag nede med knap 11 pct. i 45,40 kr.

- Det står fortsat over for uløste udfordringer og derfor er trængslerne ikke overstået endnu, og det sætter sig i aktiekursen, siger Kim Sejdelin fra Jyske Bank.

Med til at sænke aktiekursen er også det signal, at det ekstraordinære udbytte, analytikere havde sat næsen op efter, bliver holdt i selskabet. Det understreger, at B&O endnu ikke er komfortabel ved situationen i selskabet.