Aktier: Cyberangreb og olieaftale sendte indeks mod rekord

De amerikanske aktier lukkede med rekorder mandag, hvor efterspørgslen efter teknologiaktier i kølvandet af det globale cyberangreb sendte Nasdaq-indekset mod nye højder, mens stigende oliepriser hjalp S & P 500-indekset op at ringe med rekordklokken.

Arkivfoto. De amerikanske aktier lukkede med rekorder mandag, hvor efterspørgslen efter teknologiaktier i kølvandet af det globale cyberangreb sendte Nasdaq-indekset mod nye højder, mens stigende oliepriser hjalp S & P 500-indekset op at ringe med rekordklokken.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S & P 500-indekset sluttede i 2402,32 efter en stigning på 0,5 pct. Det tunge Dow Jones-indeks øgede 0,4 pct. og lukkede i 20.981,94, mens Nasdaq-indekset lagde fra med knap 0,5 pct. til rekorden 6149,67.

Tirsdag morgen følger de asiatiske markeder op på de amerikanske stigninger. De amerikanske futures ligger samtidig med minusser på under 0,1 pct.

En markant stigning i oliemarkedet til det højeste niveau i mere end tre uger satte ind, efter at storeksportørerne Saudi-Arabien og Rusland blev enige om, at de nuværende produktionsreduktioner bør fortsætte i 2018.

Det er et skridt i retning af en forlængelse af den Opec-ledede aftale, der blev sat i værk for at understøtte oliepriserne.

Svage data for New Yorks fremstillingssektor udgjorde modvægten til stigende oliepriser, mens positive boligdata pegede i retning af optimisme i økonomien.

»Der er brug for det, fordi der har været noget tovtrækkeri i markedet om, hvorvidt økonomien har toppet,« siger markedsstrateg Quincy Krosby fra Prudential Financial i New Jersey til Reuters.

Erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, faldt til minus 1,0 i maj fra 5,2 måneden før. Dermed udviklede tillidsindekset sig meget svagere end forudset, idet der var ventet et indeks på 7,5.

Til gengæld viste NAHB-boligindekset en stigning til 70 fra 68, der også var økonomernes estimerede indeksværdi.

STOR OVERVÆGT AF POSITIVE SEKTORER

Der var stigninger i 9 af de 11 undersektorer i S & P 500-indekset mandag.

Bedst lå råvareselskaberne med en stigning på godt 0,8 pct. tæt fulgt af finansaktierne, der på sektorbasis steg knap 0,8 pct. hjulpet på vej af de gode boligdata og den stabiliserende effekt på renten.

Olieselskaberne fik glæde af de russisk-saudiarabiske meldinger, der sendte sektoren 0,6 pct. op.

Cybersikkerhedsfirmaer havde en stærk dag på forventninger om, at investeringer i at forhindre it-angreb oven på det globale »ransomware«-angreb, der begyndte at sprede sig over hele kloden i fredags, vil stige.

Det gav stigninger i Fireye på 7,5 pct., mens Symantec og Palo Alto Networks nåede op på stigninger omkring 3 pct.

Også Cisco deltog i festen og lukkede med et plus på 2,3 pct. efter en opjustering af aktieanbefalingen fra analytikerside.

Analytikerne havde også et godt øje til Johnson & Johnson, hvilket betød en lukkekurs 2,7 pct. over fredagens niveau.

I det hele taget var anbefalinger en af dagens selskabsdrivere.

Kapitalforvalteren Wisdom Tree steg godt 5 pct., efter at analytikerne hos Citigroup øgede anbefalingen af aktien til »køb«, mens Starbucks steg mere beskedne 0,5 pct. i kølvandet af et løft i anbefalingen til »køb« fra analytikerne hos Deutsche Bank.

De seneste dages boksebold Snap fik lidt revanche med en stigning på over 8 pct., efter at flere højt profilerede fonde afslørede, at de har investeret i selskabet.